O sportivă fără pereche în România: e campioană şi la canotaj, şi la gimnastică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Druncea (stânga) şi fetele de aur din barca de 8+1 FOTO WorldRowing.com
Daniela Druncea (stânga) şi fetele de aur din barca de 8+1 FOTO WorldRowing.com

6 medalii are Daniela Druncea în palmares la competiţiile majore: una ca gimnastă, cinci din postura de cârmaci al bărcii de 8+1.

După o perioadă dificilă, canotajul românesc se întoarce uşor-uşor în ape mai limpezi. La Sarasota, în Statele Unite, România a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial prin echipajul feminin de 8+1 (Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea) şi prin echipajul de dublu vâsle feminin categorie uşoară (Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă).

Performanţele întăresc în bună măsură prestaţiile de la Europenele din acest an, de la seniori şi Under 23, competiţii la care România a câştigat patru, respectiv zece medalii.La 8+1, fetele noastre au devansat Canada şi Noua Zeelandă în finală, iar barca-regină a canotajului românesc a câştigat a 23-a medalie la Campionatele Mondiale.

Acel „plus unu“ înseamnă cârmaciul, iar în cazul nostru este o fată cu totul specială. Daniela Duncea, 27 de ani în noiembrie, din Buftea, a practicat gimnastica până la cel mai înalt nivel. A cucerit medalia de bronz cu echipa la Mondialul din 2007, dintr-o echipă din care mai făceau parte Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa, şi a fost rezerva lotului la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Dezamăgită pentru că nu a prins prima echipă în China, Dana Druncea s-a lăsat de gimnastică după 14 ani şi s-a apucat de canotaj în 2009, iar rolul de cârmaci i s-a potrivit mănuşă. Această poziţie este rezervată unui sportiv de talie mică, capabil să ţină direcţia bărcii,să stabilească strocul şi să-şi încurajeze în permanenţă colegele. Cum Dana practicase gimnastica, era mică de statură şi înţelegea exact prin ce trece un sportiv în momentele de maxim efort, s-a integrat perfect în barcă, fiind liantul dintre antrenor şi canotoare. 

"Pentru mine este minunat. Durerea din 2008, când n-am concurat la Beijing ca gimnastă, s-a transformat acum într-o mare bucurie. Ceva de nedescris. Mă bucur că încurajările mele dau roade, e minunat să văd că echipa reacţionează", povesteşte Daniela Druncea, campioana de 153 de centimetri şi 50 de kilograme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite