Noi recorduri pentru Messi, după ce Barcelona a demolat Manchester City

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona – Manchester City chiar a fost un spectacol. Mult aşteptatul duel dintre echipa căreia Josep Guardiola i-a declanşat ascensiunea în 2008 şi formaţia pe care o antrenează acum a avut de toate şi şi-a meritat poziţia de meci vedetă al rundei a treia din Liga Campionilor.

Barca n-a avut mari probleme în a se impune şi până la urmă a făcut scor cu englezii, care au fost trădaţi chiar din interior. Portarul Claudio Bravo a gafat impardonabil în minutul 53, la scorul de 1-0, trimiţând o pasă greşită în afara careului şi fiind nevoit apoi să comită henţ, gest pentru care a fost eliminat.
Chilianul, care până în vară a jucat chiar la Barcelona, a părăsit terenul cu capul plecat conştient că a rupt echilibrul meciului, iar englezii n-au scăpat de ce le-a fost frică. Barcelona s-a dezlănţuit, iar Messi a dat drumul la goluri. Neymar a închis tabela cu un 4-0 care i-a făcut pe ziariştii englezi să titreze mare: „S-a terminat luna de miere a lui Guardiola!”
Tehnicianul spaniol a fost atacat din toate poziţiile, reproşându-i-se transferurile făcute astă vară, sistemul de joc folosit şi lăsarea lui Kun Aguero pe banca de rezerve. "Ultima dată când am jucat cu Bayern aici  nu ne-am creat ocazii, dar astăzi am făcut-o, am fost cât pe ce să înscriem unul sau două goluri. Dar, Barcelona te poate pedepsi, are această calitate. Noi ne-am descurcat, însă mai puţin în faţa porţii", a spus Guardiola. Pentru Pep, care a câştigat 14 trofee cu Barcelona, ca antrenor, visul de a reuşi ceva pe Nou Camp, din postura de adversar, e deocamdată neîmplinit. Pe când era la Bayern Munchen, Barca l-a primit cu 3-0, iar acum la City, fosta echipă a ridicat nivelul la 4-0. Plus un penalty irosit de Neymar, care putea ridica proporţiile scorului.  Mai trebuie menţionat că din minutul 73 şi Barcelona a jucat în zece jucători, după eliminarea lui Matthieu pentru două galbene încasate în două minute, dar şi că Jordi Alba şi Gerard Pique s-au accidentat şi au părăsit terenul în prima repriză.
Messi a onorat alte recorduri
Pentru Leo Messi aproape fiecare meci este prilejul unui record personal. Miercuri seara el a a ajuns la 50 de goluri pe Camp Nou. Argentinianul l-a depăşit miercuri seara pe Raul Gonzalez, care s-a oprit la 49 de goluri în tricoul Realului, în Liga Campionilor, pe Santiago Bernabeu, dar şi pe marele său rival, Cristiano Ronaldo, care a punctat de 48 de ori pe arena din Madrid, în cea mai importantă competiţie europeană. Totodată, acesta a fost hat-trick-ul cu numărul 41 în cariera lui Messi:  37 de triple în tricoul Barcelonei şi 4 pentru naţionala Argentinei. În acelaşi timp, Messi a devenit primul jucător care reuşeşte un hat-trick împotriva lui Manchester City, în Liga Campionilor. Starul Barcelonei are 7 hat-trick-uri în Liga Campionilor, contra lui Arsenal, Plzen, Leverkusen, Ajax, APOEL Nicosia, Celtic şi Manchester City. La acest capitol, el îi depăşeşte pe Ronaldo, Luiz Adriano, Inzaghi şi Mario Gomez.  De asemenea, Messi a ajuns la 16 goluri în 15 meciuri cu echipele din Anglia. Starul argentinian are doar două apariţii în acest sezon de Liga Campionilor, dar a marcat deja de şase ori, reuşind un hattrick şi în acel 7-0 cu Celtic. După cele trei goluri de miercuri, Messi a ajuns la 89 de reuşite în Liga Campionilor, în condiţiile în care Manchester City are doar 74 de goluri în istoria participărilor în Ligă! Pentru a onora toate aceste borne importante din cariera lui, la finalul partidei, Messi a luat mingea de joc acasă.
Românii, seară de coşmar
Românii au trăit o seară tristă în cea mai tare competiţie intercluburi, însă Cosmin Moţi a avut chiar un coşmar. Integralist în Arsenal - Ludogoreţ, fundaşul bulgarilor a fost depăşit de Alexis Sanchez la golul de 1-0, iar până la finalul întâlnirii, Moţi a jucat într-o apărare care a mai fost depăşită de cinci ori, germanul Ozil reuşind trei goluri. La Ludogoreţ, Claudiu Keşeru a fost introdus în minutul 68, atunci când Arsenal avea deja 4-0. La Napoli, Vlad Chiricheş a bifat prima apariţie din luna august, el fiind accidentat în ultima perioadă. Căpitanul naţionalei a fost integralist, însă Napoli a fost învinsă, acasă, de Beşiktaş, scor 2-3.
Vicecampioana Rusiei, Rostov, a fost învinsă şi ea pe teren propriu de Atletico Madrid. La ruşi, Andrei Prepeliţă a fost primul jucător introdus de pe bancă, în minutul 75, la 13 minute după ce spaniolii au deschis scorul.


103 goluri a reuşit tripleta MSN în 2016: Messi – 40, Suarez – 42, Neymar - 21

GRUPA A
Arsenal - Ludogoreţ 6-0
Sanchez 12, Walcott 42, Oxlade-Chamberlain 46, Ozil 56, 83, 87

PSG - FC Basel 3-0
Di Maria 40, Moura 62, Cavani 90+3-penalty
Clasament: 1. Arsenal 7 p, 2. PSG 7 p, 3. Basel 1 p, 4. Ludogoreţ 1 p
Etapa viitoare (1 noiembrie): Ludogoreţ – Arsenal, Basel - PSG

GRUPA B
Napoli - Beşiktaş 2-3
Mertens 30, Gabbiadini 69-penalty / Correia 12, Aboubakar 38, 86

Dinamo Kiev - Benfica 0-2
Salvio 9-penalty, Cervi 55
Clasament: 1. Napoli 6 p, 2. Beşitaş 5 p, 3. Benfica 4 p, 4. Dinamo Kiev 1 p
Etapa viitoare (1 noiembrie): Beşiktaş – Napoli, Benfica – Dinamo Kiev


GRUPA C

Celtic - Gladbach 0-2
Stindl 57, Hahn 77

Barcelona - Manchester City 4-0
Messi 17, 61, 69, Neymar 89
Clasament: 1. Barcelona 6 p, 2. Manchester City 4 p, 3. Gladbach 3 p 4. Celtic 1 p
Etapa viitoare (1 noiembrie): Gladbach – Celtic, Manchester City – Barcelona

GRUPA D
Rostov - Atletico Madrid 0-1
Carrasco 62

Bayern Munchen - PSV Eindhoven 4-1
Muller 13, Kimmich 21, Lewandowski 59, Robben 84 / Narsingh 41
Clasament: 1. Atletico 9 p, 2. Bayern 6 p, 3. Rostov 1p, 4. PSV 1 p
Etapa viitoare: Atletico – Rostov, PSV – Bayern Munchen

GRUPA E
ŢSKA Moscova - Monaco 1-1
Traore 34 / Silva 87
Leverkusen - Tottenham 0-0
Clasament: 1. Monaco 5 p, 2. Tottenham 4 p, 3. Leverkrusen 3 p, 4. TSKA  2p
Etapa viitoare (2 noiembrie): Tottenham – Leverkrusen. Monaco – TSKA Moscova

GRUPA F
Sporting Lisabona - Dortmund 1-2
Bruno Cesar 67 / Aubameyang 9, Weigl 43
Real Madrid - Legia Varşovia 5-1
Bale 16, Jodlowiek 19-autogol, Asensio 37, Vazquez 68, Morata 84 / Radovici 22-penalty
Clasament: 1. Real 9 p, 2. Dortmund 9 p, 3. Sporting 3 p, 4. Legia 0 p
Etapa viitoare (2 noiembrie):  Dortmund - Sporting, Legia - Real


GRUPA G
Leicester - FC Copenhaga 1-0
Mahrez 40
Club Brugge - FC Porto 1-2
Vossen 12 / Layun 68, Andre Silva 90+2-penalty
Clasament: 1. Leicester 9 p, 2. Copenhaga 4 p, 3. Porto 3 p, 4. Brugge 0 p
Etapa viitoare (2 noiembrie) : Copenhaga – Leicester, Porto - Brugge


GRUPA H
Dinamo Zagreb - Sevilla 0-1
Nasri 37
La gazde, Alex Măţel a rămas pe banca de rezerve.
Lyon - Juventus 0-1
Cuadrado 76
Clasament: 1. Juventus 7 p, 2. Sevilal 7 p, 3. Lyon 3 p, 4. Dinamo 0 p
Etapa viitoare (2 noiembrie): Sevilla – Dinamo, Juventus - Lyon
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite