Mircea Lucescu a dezvăluit când şi de ce l-a pălmuit pe Răducioiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Zenit Sankt Petersburg, echipă antrenată de Mircea Lucescu, joacă în această seară cu Anderlecht, în şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa.

Clubul belgian îi trezeşte multe regrete tehnicianului român, din perioada în care o antrena pe Dinamo. În 1990, belgienii eliminau Dinamo din semifinalele Cupei Cupelor, după o dublă victorie cu 1-0. Returul s-a jucat pe "23 august", într-o perioadă tensionată a României, în care se organizau mitinguri. Pe 18 aprilie, Florin Răducioiu a primit o palmă de la Il Luce, una pe care antrenorul i-a spus să nu o uite niciodată.

În minutul 85, Răducioiu a fost eliminat de arbitrul întâlnirii, John Blankenstein, după ce a sărit la bătaie cu un adversar, protestând dur la adresa centralului.

"I-am spus ”să nu uiţi niciodată palma asta!”. Pentru că a făcut un gest stupid şi m-am temut că va păţi ce a păţit Gabor la Sarajevo, cu Corvinul. Dumitrache l-a lovit pe tuşier, Gabor s-a băgat şi el, Dumitrache a luat 7 ani suspendare, iar Gabor 7 etape. Mopsu era la final de carieră, dar Romică avea totul înainte.

M-am temut să nu păţească şi Răducioiu la fel, mereu m-am preocupa de viitorul fotbaliştilor mei şi de educaţia lor. Am avut şi acel arbitru incredibil, Blankenstein, un olandez, în condiţiile în care Aad de Mos, antrenorul lui Anderlecht, era tot olandez. Vreo două penalty-uri neacordate, faze la care mingea depăşise linia porţii, plus ocazii peste ocazii… În fine, n-a fost să fie", a povestit Lucescu, pentru danielnanu.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite