Mărturisirile unui mare campion. Roger Federer: „Nu le-am spus copiilor mei că sunt celebru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer a acordat un interviu foarte interesant pentru publicaţia elveţiană Tages Anzeiger, în care a vorbit despre cel mai important lucru din viaţa lui.

Deţinător a 18 titluri de Grand Slam şi tată a patru copii – două fete născute în iulie 2009 şi doi băieţi, născuţi în 2014 -, elveţianul care scrie istorie în continuare în tenisul profesionist a încercat să explice cum reuşeşte să se împartă între viaţa de tenismen şi cea de tată a patru copii. ”Sunt mereu alături de familia mea, chiar dacă la unele turnee, cum ar fi cel de la Shanghai, sunt singur. La început, noi nu am vrut să ne separăm deoarece era ceva inimaginabil să joc fără fete şi Mirka. Putea familia să-mi influenţeze cariera într-un mod negativ? Nu cred. Este ceva extraordinar de interesant pentru copiii mei să poată să vadă lumea şi să fie mereu ocupaţi, deoarece sunt pretutindeni alţi copii şi şi-au făcut mulţi prieteni în circuit. Acum e mai uşor ca niciodată. Pentru că atunci când pornim în zboruri lungi, în Australia sau SUA, suntem în acelaşi loc pentru o lungă perioadă de timp. Iar în restul anului avem mai mult sau mai puţin cam acelaşi fus orar. Aşa că totul este mult mai uşor”, a declarat Federer.

 Fostul lider al clasamentului mondial spune că şi ceea ce învaţă cei patru copii ai săi în această perioadă este important: ”Pe de o parte, copiii mei nu fac lucrurile pe care cei de vârsta lor le fac, adică nu au mers sau nu merg la grădiniţă sau la şcoala primară. Dar pe de altă parte, sunt multe lucruri bune pe care le învaţă. Ca jucător de tenis, eu am călătorit mult de la 14 ani, la o vârstă la care copiii de vârsta mea erau la şcoală. Şi nu a fost ceva rău”.

Una dintre cele mai interesante părţi ale interviului a fost cea în care Federer a explicat ce ştiu copiii despre celebritatea lui şi dacă sunt afectaţi de acest lucru. ”Am încercat mereu să le transmitem valorile în care credem eu şi soţia mea. Nu sunt un om diferit, doar că uneori apar la TV sau în reclame. Evident, în Elveţia sunt faimos, dar ne petrecem timpul împreună şi când oamenii vin la mine să mă întrebe ceva, le spun copiilor: sunt doar fani ai tenisului, care iubesc tenisul, deci e ceva normal. Nu le spun că sunt celebru, chiar dacă probabil că au înţeles lucrul ăsta”, a explicat Roger.

El recunoaşte că de multe ori îi roagă pe fani să nu îi facă atâtea poze când e cu cei mici. ”Uneori trebuie să le spunem oamenilor să nu mai facă poze cu mine sau cu copiii. De cele mai multe ori ei ne fotografiază pentru că le face plăcere, dar mă îngrijorează un pic. Trebuie să existe respect. Eu încerc să îmi cresc normal copiii. E normal că vor să facă poze, dar sunt anumite limite pentru care nu se poate trece. Totuşi, prefer să nu mă plâng, pentru că aş putea sta acasă sau într-un loc izolat şi să evit toate aceste lucruri”, a încheiat fostul lider mondial.

Sursa: doartenis.ro

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite