Simona Halep la Turneul Campioanelor - Sportiva noastră a pierdut meciul cu Radwanska şi pleacă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AP
Simona Halep FOTO AP

Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut meciul cu Agnieszka Radwanska, ultimul de la Turneul Campioanelor şi va pleca acasă, deşi era cotată ca principală favorită la câştigarea competiţiei. Jucătoarea noastră a fost învinsă cu scorul de 7-6 (5), 6-1 de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, după un meci care a durat o oră şi 44 de minute.

Halep a început bine meciul cu Radwanska şi a dat senzaţia că e stăpână pe situaţie. De la 3-1 a început să slăbească ritmul şi poloneza atât a aşteptat. În primul set, Simona  a irosit opt mingi de break şi a pierdut în tie-break, după ce a avut 5-1. Acest lucru i-a provocat o cădere psihică, iar setul al doilea a fost doar o formalitate pentru Radwanska. Simona Halep este eliminată de la Turneul Campioanelor, în vreme ce calificarea polonezei în semifinale depinde de rezultatul meciului dintre Maria Şarapova şi Flavia Penetta. 

VIDEO Punctul care a rescris istoria partidei Halep - Radwanska

Ce mesaj i-a transmis Cahill şi ce a făcut Simona

Statistica meciului Halep- Radwanska arată dezastrul din jocul Simonei. Vezi aici cifrele

Ion Ţiriac ştie de unde pleacă toate problemele Simonei Halep

„Simona Halep is history!“. Comentariul dur al televiziunii britanice după eşecul româncei

O jucătoare cu 18 titluri de Grand Slam, îngrozită de jocul Simonei. Ce a spus Maria Navratilova

Radwanska, primele reacţii după meciul cu Halep

Jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska a declarat că primul set, în care a reuşit să revină după ce a fost condusă cu 5-1 în tie-break, a reprezentat cheia meciului.

"Cheia meciului a fost primul set. Am fost în faţă, am greşit, am revenit apoi. Am jucat fiecare minge şi am adunat puncte bune. Îmi pare bine că am câştigat din nou premiul pentru lovitura anului, mă bucur că tenisul meu e iubit de fani", a declarat Radwanska, după ce a trecut de Halep, scor 7-6 (5), 6-1.

Radwanska a primit un buchet de flori din partea organizatorilor Turneului Campioanelor, deoarece în meciul cu Halep a obţinut a 500-a victorie a carierei.

Disputarea celor trei meciuri la Turneul Campioanelor este recompensată cu 151.000 de dolari şi cu 210 puncte WTA. Fiecare victorie în grupă este recompensată cu 153.000 de dolari şi cu 160 de puncte WTA, astfel că Halep va primi un cec de 304.000 de dolari şi 370 de puncte WTA.

Simona Halep la Turneul Campioanelor: desfăşurarea partidei cu Radwanska 

SETUL 2

6-1 pentru Radwanska, care câştigă meciul. Simona Halep pleacă acasă după faza grupelor.

5-1 pentru Radwanska. Simona e la pământ. Înfrângerea înseamnă eliminarea de la Turneul Campioanelor, acolo unde era principala favorită

4-1 pentru Radwanska. Halep greşeşte mult şi doar o minune o mai poate readuce în meci

3-1 pentru Radwanska. Simona are şi probleme fizice

2-1 pentru Radwanska. Poloneza are şi serviciul 

SETUL 1

Tie-break: 1-0 Radwanska, 1-1. 2-1 pentru Halep. 3-1 pentru Halep. 4-1 pentru Halep. 5-1 pentru Halep. 5-2 pentru Halep. 5-3 pentru Halep. 5-4 pentru Halep. 5-5. 6-5 pentru Radwanska. 7-5 pentru Radwanska. Incredibil, de la 5-1 pentru Halep, poloneza a revenit şi a câştigat primul set.

6-6. Egalitate. Se intră în tie-break. Jocul Simonei suferă, dar sportiva noastră se agaţă de orice minge

6-5 pentru Radwanska. Se joacă de mai bine de o oră. Simona a ratat şansa breakului.

5-5. Simona egalează. Jocul ei nu e însă strălucit.

5-4 pentru Radwanska. A fost un game maraton, de aproape zece minute, în care halep a ratat şansa breakului. 

4-4. Halep egalează.  Radwanska a făcut patru greşeli în acest game

4-3 pentru Radwanska. Poloneza trece pentru prima dată în avantaj. Simona a scăzut mult ritmul, pierzând trei gameuri la rând

3-3. Simona a pierdut pe propriul serviciu.

3-2 pentru Simona Halep. Simona a revenit de la 15-40 şi a avut de două ori şansa breakului, dar a pierdut gameul.

3-1 pentru Simona Halep. Simona s-a impus lejer în acest game şi joacă foarte bine, spre satisfacţia românilor din tribune.

2-1 pentru Simona Halep. Radwanska îşi adjudecă serviciul şi încheie gameul cu o lovitură superbă.

2-0 pentru Simona Halep. Game adjudecat uşor de Simona.

Începe meciul. Serveşte Radwanska. Break Halep, care a revenit de la 0-30. 1-0 pentru Simona Halep

Simona Halep - Agnieszka Radwanska (livetext de la ora 09.00) şi Maria Şarapova - Flavia Pennetta (ora 13.30) sunt ultimele partide din Grupa Albă de la Turneul Campioanelor.

Toate cele patru jucătoare păstrează şanse de calificare în semifinale, dar  pe noi ne interesează mai mult de Simona şi singura opţiune care o va trimite sută la sută în careul de aşi e o victorie cu poloneza în două seturi. Dacă bate sau pierde în trei seturi, Simona va sta la mâna Şarapovei, iar cel mai rău scenariu, înfrângere în două seturi cu Radwanska, o scoate pe Halep din cursă. 

Meciul cu Radwanska e important şi pentru că Simona nu are încă garantată poziţia a doua, care e ameninţată de o jucătoare cu o ascensiune fulminantă în ultima perioadă, Garbine Muguruza. 

Clasament Grupa Albă
1.Maria Şarapova 2 victorii 4-1 la seturi  
2.Simona Halep 1 victorie 2-2 la seturi 
3. Flavia Pennetta 1 victorie 2-2 la seturi 
4. Agnieszka Radwanska  0 victorii 1-4 la seturi

Cum se califică Halep în semifinale
- Victorie în două seturi cu Radwanska (coloana 1 din tabel)
- Victorie în trei seturi cu Radwanska, iar Şarapova câştigă măcar un set cu Pennetta (coloana 2 din tabel, mai puţin rândul al treilea)
- Pierde în trei seturi cu Radwanska, dar Şarapova o bate pe Pennetta la orice scor (coloana a 4-a din tabel, primele două rânduri)

scenarii
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite