„Lecţia Lendl“. CTP explică ce n-a făcut Simona Halep în meciul cu Wozniacki şi de ce Darren Cahill a vorbit în zadar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP
CTP

Simona Halep a fost de nerecunoscut în partida cu daneza Caroline Wozniacki, pe care a pierdut-o cu un scor categoric.

Cristian Tudor Popescu a analizat partida într-un editorial pentru republica.ro şi a tras câteva concluzii interesante:

"Ivan Lendl îşi începea uneori meciurile au ralenti. Lovea cu 60-70 % din acceleraţia de care era capabil, cu precauţie, şi pe dreapta, şi pe rever, pentru a ţine mingea în teren. Nu încerca să facă punctul repede, se angaja în schimburi lungi. După 2-3 ghemuri, Ivan simţea mingea, îşi intra în ritm, accelera şi devenea maşina infernală care a speriat tenisul mondial atâţia ani.

Este o lecţie pe care Simona pare să nu o ştie, însă ciudat e că nici n-a vrut s-o priceapă în meciul cu Wozniacki. Daneza e o adevărată „tractoristă”, capabilă să are terenul în toate direcţiile, scoţând mingi ca şi îngropate. Să-i faci puncte repede e greu şi pentru o atacantă naturală, ceea ce Halep nu este.

Două au fost momentele care i-au spart încrederea Simonei la începutul meciului. În primul ghem, la 30-30, Wozniacki a trimis o „chiflă” cu rama, mingea a „plouat” moale, în apropierea fileului, Caroline a rămas departe, descumpănită. Simona a ţâşnit, a ajuns şi putea să pună lejer scurtă, unde voia. Însă, în locul scurtei pe care îi e teamă s-o execute, a azvârlit mingea undeva spre linia de fund, cu braţul încordat, out.

La 30-40 în ghemul doi, reuşeşte un cros cu dreapta apăsat, Caro nu mai poate decât să ridice un lob înalt, dar scurt, mingea vine de sus la 3 metri de fileu. Poziţia cerea clar un smeci, lovitură pe care Simona nu o stăpâneşte, aşa că a încercat un drive-volé înghesuit, direct în plasă... 2-0 pentru Wozniacki.

Apoi, Simona a alternat nestingherită loviturile trimise în burta fileului, cu tentative de winner ratate, pentru că nu simţea mingea şi nu avea ritm. Chemat la 0-5, Darren Cahill i-a spus lucrul cel mai potrivit, lecţia Lendl: stai în punct, angajează-te în schimburi lungi, şi de 20 de mingi, până îţi intri în ritm. Deocamdată, ia mai multă marjă de siguranţă în lovitură, nu mai face atâtea erori neforţate.

Din păcate, Darren a vorbit, Darren a auzit. Simona a continuat, inexplicabil pentru o jucătoare de raliu foarte bună, cum e ea de obicei, cu „smuciturile” necalibrate, dându-i cadouri Carolinei. Au fost una sau două situaţii, în setul 2, în care meciul se putea relansa, dar Wozniacki i-a anulat şansele lui Halep cu nişte servicii plate, spre exterior, imparabile, capitol la care daneza a progresat evident.

Pe Andrei Pavel, sfătuitorul Simonei la Beijing, l-am văzut în situaţii similare stând în punct cu răbdare, lungind schimburile la maximum, pentru că nu simţea mingea şi voia s-o lovească de cât mai multe ori.

Mă aşteptam astăzi la un meci de anduranţă, spre 3 ore; nu ştiu de ce Simona nu a vrut să şi-l asume, deşi Darren a întrebat-o retoric: „Eşti pregătită pentru asta, nu?!”.

Acum, lucrul cel mai important este să-şi scoată, împreună cu Darren, acest meci din cap cât mai repede. Încă poate să se califice în semifinale pe mâna ei, dacă o învinge pe Svitolina, aflată într-o formă nu atât de bună ca Wozniacki"

Ruşinos! Cum a încercat un fost jucător al Stelei să-şi facă publicitate pe numele Simonei Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite