Jucătorii vor să-l sucească pe Rădoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Fotbaliştii de la naţionala României au discutat cu selecţionerul Mirel Rădoi în încercarea de a-l face să se răzgândească şi să nu părăsească echipa, aşa cum a declarat acum o lună, după meciul cu Armenia.

Situaţia lui Mirel Rădoi pe banca „tricolorilor” nu a ajuns încă să fie clarificată, chiar selecţionerul făcând câteva precizări înainte de partida cu Islanda. „Am avut întâlniri cu preşedintele Federaţiei şi cu directorul tehnic şi a rămas să luăm o decizie după aceste două jocuri, tocmai pentru a ne concentra pe lucruri mult mai importante. Aşa cum am spus, am început să cunosc grupul destul de bine, care a devenit unul puternic, atmosfera, felul lor de a fi. Jucătorii îşi dau seama de faptul că sunt aproape de o performanţă care nu s-a mai întâmplat de mulţi ani. Nu cred că au fost probleme din punct de vedere psihologic pentru ei privind anunţul meu de a pleca“, a precizat Rădoi.

Chiricheş a vorbit cu antrenorul

Federaţia Română de Fotbal înclină să-l convingă pe Rădoi să nu facă pasul în spate, iar în cel mai rău caz să aducă un antrenor român în locul lui. „Ar trebui să rămână cu orice preţ. Iar dacă nu, ne trebuie un selecţioner român. Asta pentru că ar trebui să cunoască foarte bine jucătorii”, a spus, la Digi Sport, directorul tehnic Mihai Stoichiţă, adăugând: „N-are timp pentru un meci amical pentru a-i cunoaşte pe fotbalişti sau pentru a dezvolta idei. Va avea de jucat un meci de a fi sau a nu fi imediat (n.n. - dacă se califică la baraj)”.

Fotbaliştii de la lot îl vor în continuare pe Mirel Rădoi. Au spus asta prin vocea căpitanului Naţionalei, prin Vlad Chiricheş. „Lui Mister i-am transmis toată susţinerea noastră. Ne dorim să rămână alături de noi, să mergem la baraj şi să încercăm să ne calificăm la Campionatul Mondial. Am avut câteva discuţii cu el şi sper să se răzgândească, să fie alături de noi şi la meciurile următoare. În ultima perioadă, echipa naţională a început să joace mult mai bine, să aibă rezultate, cred că s-a închegat un grup, suntem mult mai uniţi, mai puternici. Cred că este important să câştigăm aceste două jocuri şi dacă vom ajunge la baraj e clar că merităm să ajungem acolo”, a spus fundaşul echipei Sassuolo.

50% şanse de calificare la Mondiale

Optimismul domneşte în lotul României. „La baraj avem 50% şanse de a merge mai departe. Cel mai important acum este însă altceva, să ne gândim doar la meciurile din grupă, să fim victorioşi la finalul lor, ca să fim siguri că ajungem la acest baraj. Trebuie să fim concentraţi, să fim puternici în fiecare duel şi să câştigăm”, a declarat Vlad Chiricheş. „Suntem pregătiţi pentru joc!”, a punctat Mirel Rădoi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite