Halep la Wimbledon: Simona a fost la un pas de descalificare, dar merge în turul III. Gest urât al româncei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (2 WTA) a trecut de Beatriz Haddad-Maia (97 WTA), singura braziliancă aflată în Top 300 mondial, la capătul unei partide în care a început destul de prost, fiind condusă cu 3-0. Nervoasă, constănţeanca de 25 de ani a avut o ieşire care ar fi putut încheia participarea ei la Wimbledon 2017.

După ce şi-a făcut încălzirea cu Marina Erakovici (129 WTA), Simona Halep a dat de o „stâncă“ în turul II. Haddad-Maia, o jucătoare masivă, cu 16 centimetri mai înaltă decât Halep la 1,84 de metri. Brazilianca a început meciul servind impecabil şi, pur şi simplu, a dominat-o pe Simona. Dovadă şi faptul că s-a dus la 3-0, în condiţiile în care Halep a luat doar patru puncte:

*A pierdut primul game la 15.

*Şi-a pierdut serviciul la 30

*A pierdut al treilea game la 15

Abia la 3-0 pentru brazilianca de 21 de ani, Simona a punctat pe tabelă, însă destul de greu, la deuce#1. Chiar dacă a venit greu, game-ul câştigat a rupt elanul lui Haddad-Maia. Brazilianca a început să facă greşeli, serviciul ei precis a cam dispărut şi, chiar dacă a condus cu 40-15, a ratat şansa de a se duce la 4-1. Halep a profitat de a doua minge de break la deuce#6 şi s-a apropiat la 3-2. Egalarea a venit imediat, românca reuşind să şteargă startul slab pe care l-a avut.

A fost la un pas de descalificare

Haddad-Maia s-a trezit din pumni şi a câştigat primul game, după trei pierdute la rând. A urmat o pauză în care Beatriz a servit banană cu miere spre amuzamentul comentatorilor, dar „energizantul“ şi-a făcut imediat efectul. Haddad-Maia a prins un back-hand de senzaţie care a scos-o pe Halep din sărite. Furioasă, Simona a servit prima minge afară, după care de nervi, aproape că a lovit copilul de minge! Spre norocul lui Halep, mingea l-a evitat pe băiat. „Dacă l-ar fi lovit, Halep ar fi fost descalificată imediat“, au explicat comentatorii englezi. Problemele Simonei au continuat însă cu o dublă greşeală, iar Haddad-Maia a izbutit break-ul la zero pentru 5-3!

Aflată pe val, sud-americanca a servit pentru câştigarea setului, dar Halep a reuşit să facă re-break pentru 5-4, după care a egalat pe serviciul ei: 5-5. Cu încrederea la cote maxime, constănţeanca de 25 de ani a izbutit break-ul pentru 6-5, iar apoi a rezolvat setul pe serviciul ei, la zero: 7-5 în 47 de minute.

Game-uri fabuloase în setul doi

Primul game mare din setul doi a fost cel de al patrulea. La 2-1 pentru Haddad-Maia, aceasta a avut patru mingi de break, dar Halep le-a apărat şi şi-a făcut serviciul pentru 2-2. 

Game-ul următor a fost, din nou, un maraton! El putea fi câştigat de sud-americanca de 21 de ani la 40-30, la deuce#1 şi la deuce#2, dar Simona n-a cedat şi a avut minge de break la deuce#4. De această dată, a fost rândul lui Beatriz de a ieşi dintr-un moment delicat. La deuce#5, altă minge de break pentru Halep, din nou salvată de Haddad-Maia! La deuce#6, românca a avut a treia minge succesivă de break, dar iarăşi Beatriz a egalat. La deuce#7, într-un final, Haddad-Maia şi-a făcut serviciul pentru 3-2.

Pe cât s-a chinut Beatriz pentru a-şi face serviciul, pe atât de uşor şi l-a câştigat Halep: la 30 pentru 3-3. Reduta braziliană a cedat imediat, atunci când Simona s-a dus la 40-0 pe serviciul adversarei şi a izbutit break-ul la zero pentru 4-3. A fost începutul sfârşitului pentru Haddad-Maia. 5-3 a venit după un alt game alb pentru Simona care a rezolvat meciul cu 6-3 în setul doi.

Halep va juca în turul III cu cu Peng (37 WTA), cea care a trecut de Suarez Navarro (27 WTA), scor 6-2, 6-2.

CITEŞTE ŞI:

*Halep la Wimbledon: comentatorii britanici nu cred în Simona. „Nu va câştiga Wimbledon în acest an!“

*Halep la Wimbledon: Simona a oferit prima declaraţie după un meci slab. Românca vede partea plină a paharului

*Halep la Wimbledon: Simona va intra pe un teritoriu necunoscut. Cine e Shuai Peng, viitoarea ei adversară

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite