Halep, debut cu emoţii la US Open: o jucătoare fără număr a chinuit-o. Cu cine va juca Simona în turul II şi ce a spus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Constănţeanca de 22 de ani a început extrem de slab meciul cu Danielle Rose Collins, care nu mai evoluase în circuitul WTA din 2012. Românca a avut nevoie de o oră şi 58 de minute pentru a ajunge în următoarea rundă.

„Nimic nu e imposibil“ e mai mult decât un simplu slogan publicitar la americani. El reflectă fidel mentalitatea sportivilor din această ţară.

Iar acest lucru s-a văzut, încă o dată, luni seara, în meciul Halep – Collins. A fost o confruntare între ocupanta locului 2 din lume şi o jucătoare de 20 de ani, care, cândva, a fost pe poziţia 553 în ierarhia WTA. Acum însă nici nu mai figurează acolo! Motivul? Din februarie 2012, Danielle Rose Collins s-a dedicat studiilor şi a jucat numai în cadrul unor turnee naţionale din America. A „aterizat“ în turul I la US Open datorită unui wild-card, primit din partea organizatorilor. 

Ajunsă în faţa lui Halep, Collins a jucat excelent în primul set şi, în niciun moment, n-a arătat că ar avea vreun complex de inferioritate în faţa Simonei. Chiar dacă românca a făcut primul break şi s-a distanţat la 2-1, americanca s-a impus pe serviciul Simonei la 4-3, a egalat scorul, după care a dus setul la tie-break, acolo unde s-a impus cu 7-2, după 50 de minute. 

Come-back Simona

În setul doi însă, constănţeanca de 22 de ani nu i-a dat nicio şansă adversarei sale. La 1-1 şi-a câştigat serviciul la zero, apoi a făcut de două ori break pentru 3-1 şi 5-1 şi, într-un final, a tranşat setul cu 6-1. În ultimul set, echilibrul s-a rupt la 1-1, atunci când favorita numărul 2 a făcut break la 1-1. Simona a rezolvat meciul, câştigând setul cu 6-2.

Miercuri, în turul II, Halep o va întâlni pe Jana Cepelova (Slovacia), ocupanta locului 65 în lume.

UPDATE 21.00 - Halep a vorbit despre victoria ei din turul I la US Open. „Collins n-a avut nimic de pierdut, iar eu am fost un pic nervoasă în primul set. Trebuie să recunosc însă că adversara mea a fost mai bună în primul set. Apoi însă, am jucat mai bine decât ea, am fost mai agresivă. E clar, n-am jucat cel mai bun tenis de care sunt în stare, însă am făcut suficient pentru a câştiga acest meci. A trebuit să joc şi împotriva publicului, care a susţinut-o pe Collins, dar m-am descurcat“, a declarat Halep la Eurosport.

118 minute a durat meciul dintre Halep şi Collins. Românca a primit 10 puncte WTA şi 35.754 de dolari pentru victoria de luni.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite