Hagi, contrat după ce s-a plâns de tratamentul de care a avut parte fiul său: cum a răspuns cel care l-a atacat pe Ianis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi (dreapta)
Ianis Hagi (dreapta)

„Regele“ susţine că băiatul său a fost marginalizat şi jignit la lotul U-17, însă belgianul vizat de liderul Generaţiei de Aur prezintă o altă versiune.

România U-17 s-a întors ca o armată învinsă de la Turneul de Elită, ultima fază a preliminariilor pentru Euro 2015. Pe lângă faptul că a „înghiţit“ o sumă mare pentru un parcurs extrem de slab în Anglia, lotul pregătit de Bogdan Argeş Vintilă şi supervizat de belgianul Zoltan Kovacs a fost implicat şi într-un mare scandal.

Astăzi, Gheorghe Hagi a trimis o scrisoare deschisă către Anghel Iordănescu, selecţioner şi preşedinte la Comisia Tehnică FRF, în care a reclamat tratamentul urât de care ar fi avut parte fiul său, Ianis, cât timp a fost la naţionala U-17.

Aflând de gestul lui Hagi, belgianul Zoltan Kovacs, cel căruia „Regele“ i-a cerut demisia, a intervenit la Digi Sport şi a explicat varianta sa în acest conflict.

Ce a spus?

„În primul rând, unele expresii n-ar trebui scoase din context. Traducerea nu e adevărată, nu corespunde cu realitatea. Eu nu am spus <<zero>> nimănui. Când vorbim cu jucătorii, uneori e necesar să fim mai duri, pentru că ştiam foarte bine ce ne aşteaptă în Anglia. Unii dintre jucători nu erau pregătiţi să joace la acest nivel. Când suntem jucători de naţională, ne reprezentăm Federaţia, părinţii şi ţara noastră.

Fiecare jucător care are onoarea de a fi selectat la naţională are datoria de a face mai mult decât e, decât reuşise până atunci. Din respect pentru drapel şi culori! Nu mai suntem în Evul Mediu. Suntem în democraţie, iar asta înseamnă că fiecare are drepturi şi obligaţii. Când adolescenţii nu se comportă potrivit în faţa unui eveniment neplăcut, eu trebuie să-i corectez.

Cred că atunci când vorbim cu copiii trebuie să-i înţelegem, dar ei trebuie să înţeleagă că aici nu e vorba doar de un joc. Trebuie să arate ceva pe teren, pentru că acolo reprezentăm ţara. În jargonul din ţările vestice, nimic înseamnă că n-ai realizat nimic în comparaţie cu vedetele mari“, a explicat Kovacs.

L-a contrat şi pe Dumitrescu

Aflat în studioul Digi Sport, Ilie Dumitrescu, care e bun prieten cu Hagi, a încercat să-l atace şi el pe belgianul angajat de FRF.  

„Ar fi trebuit să vă alegeţi mai bine cuvintele. Poţi spui că n-ai jucat bine, dar nu că eşti un nimic. Trebuie să lucrezi la partea psihologică. Nu e o metodă corectă de comunicare cu jucătorii. Trebuie să vorbeşti personal cu jucătorii“, a spus fostul internaţional.

Kovacs a avut însă o replică şi pentru Ilie Dumitrescu: „N-aţi fost prezent acolo, nu ştiţi despre ce s-a vorbit acolo, în grup. Din păcate, antrenorii din România n-au cu ce se lucreze, n-au mijloace şi bani pentru a performa. Dar am fost primul care a declarat, la ajungerea în România, că aici sunt o mulţime de jucători talentaţi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite