Gigi Becali s-a iubit în tinereţe cu una dintre nepoatele lui Gheorghiu-Dej: „Venea de pe câmp, încălţat cu ciorapii de lână, daţi de măicuţa sa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali în copilărie
Gigi Becali în copilărie

Înainte să o cunoască pe actuala sa soţie, Luminiţa, patronul Stelei, Gigi Becali, avea faima unui cuceritor, însă puţini ştiu că marea sa iubire a fost taman nepoata lui Gheorghiu-Dej.

Cu un surprinzător talent literar, cafegiul Gheorghe Florescu povesteşte în cartea sa, „Confesiunile unui cafegiu“, apărută acum opt ani, despre dedesubturile aşa-numitului „comerţ socialist“, comerţ aflat, în mare parte, în mâinile Securităţii. În paginile cărţii este prezentată şi povestea familiei Becali.

“Cu tact, pricepere şi perseverenţă, Tase Becali agoniseşte o avere impresionantă, visând la ziua în care, în Pipera, nu se va mai pomeni de boierul Bibescu, cel care avusese cândva în proprietate domeniul Mogoşoaia, transformat de comunişti în IAS Mogoşoaia şi unde se afla vestita Fermă Roşie (care, dac-ar fi fost a lui, i-ar fi adus numele de boierul Becali). Deocamdată însă, aspirantul la titlul de mare boier alerga în permanenţă ca să strângă ban pe ban, purtându-şi haina, în mod demonstrativ, cu mâneca dreaptă fluturând în vânt şi ţinându-şi mâna pe lângă corp, căci inima dădea deja semne de oboseală. Se glumea pe seama lui că nu vrea «s-o bage pe mânecă» niciodată. Se spune că, la un moment dat, Nicolae Ceauşescu a dat ordin ca toate turmele ciobanilor din jurul Capitalei să fie desfiinţate, iar animalele să fie trimise la munte. Tase Becali a dus imediat oile într-o pădure din apropiere şi a apelat la fotbalistul machedon de talie internaţională Gică Hagi, care la rândul său a apelat la Nicu Ceauşescu. Şi astfel Tase Becali şi-a adus rapid animalele acasă, devenind în scurt timp singura sursă de iaurt – ca la mama acasă – din lapte de oaie, precum şi de caş dulce şi sărat pentru structurile de Partid şi de Stat. Până la urmă, Tase Becali a reuşit să strângă suma de 150.000 $, pe care i-a lăsat-o cu limbă de moarte fiului său, care trebuia să aibă grijă s-o înmulţească, spre neîncrederea multora din neam, convinşi că tinerelul Gigi numai grija asta n-o avea”, a notat Gheorghe Florescu în carte. 

Într-un interviu, Florescu a vorbit şi despre viaţa lui Gigi Becali din anii comunismului: „Gigi Becali a a avut o mare iubire, care a durat cinci ani, cu nepoţica lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Mândra Camilia, fata Licăi Gheorghiu. Gigi Becali s-a îndrăgostit de ea. S-a întâmplat un fenomen foarte ciudat. Gigi Becali este un om foarte ruşinos. După spusele sale personale, el niciodată nu face sex cu lumina, el stinge întodeauna lumina, inclusiv cu soţia lui. În acei cinci ani, a fost un contact. Gigi venea de pe câmp încălţat cu ciorapii de lână, daţi de măicuţa sa, şi nu şi-a mai dat şosetele jos în pat!”.

 Steaua şi-a aflat adversara din play-offul Ligii Campionilor. Vezi AICI cu cine vor juca roş-albaştrii

image

Mândra, alături de Gheorghe Gheorghiu-Dej şi de mama sa, Lica, pe vremea când era copil

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite