Getafe a luat bătaie din nou şi îl cere pe Cosmin Contra!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa din prima ligă spaniolă s-a interesat de situaţia lui Contra la Petrolul.  Ar fi primul tehnician român din istoria Primerei Division.

Seria neagră a lui Getafe a continuat cu un eşec la Pamplona, 2-0 pentru Osasuna. Echipa de la periferia Madridului n-a mai bătut pe nimeni de opt etape, iar răbdarea şefilor cu antrenorul Luis Garcia se apropie rapid de final. Preşedintele Angel Torres s-a gândit deja la succesorul tehnicianului pe banca lui Getafe, iar primul numele ales este Cosmin Contra!
Informaţia, oferită în premieră de vineri de www.adevarul.ro, a fost confirmată de Gică Craioveanu, fost jucător al echipei spaniole. „ În Spania se vorbeşte foarte mult de Contra şi am fost plăcut surprins să aflu că ar fi prima opţiune la Getafe, în cazul în care va fi dat afară Luis Garcia. Pentru fotbalul românesc ar fi enorm ca <Guriţă> să ajungă la Getafe”, a spus Craioveanu la DigiSport. Ar fi cu adevărat o mare realizare această mişcare, de vreme ce România n-a trimis niciodată un antrenor în prima ligă spaniolă.
Fost jucător al lui Getafe, Contra a evoluat preţ de cinci sezoane la echipa alb-albastră, bifând 84 de meciuri în campionat şi trei goluri. Relaţiile cu şefii grupării spaniole au rămas cordiale, iar parcursul lui Contra ca antrenor nu a trecut neobservat. Un alt pretendent la poziţia de tehnician al lui Getafe ar fi danezul Michael Laudrup, dat afară de la Swansea, însă românul e primul pe listă.  


Petrolul îl lasă să plece
Patronul echipei prahovene, Dan Capră, a afirmat în repetate rânduri că nu se va opune plecării lui Contra, în cazul în care acesta primeşte o ofertă mai bună. În plus, prahovenii se confruntă cu o nouă problemă, după ce Primăria şi-a retras temporar finanţarea, până la finalizarea anchetei DNA ce vizează modalitatea prin care autorităţile locale au alimentat conturile clubului. Pe de altă parte, Contra are o obligaţie morală faţă de Mutu şi Zicu, jucători care au venit la Petrolul la insistenţele lui.


Familia lui este în Spania
Pentru Cosmin Contra, semnarea unui contract cu Getafe ar fi o dublă lovitură. Pe lângă faptul că ar pătrunde pe harta fotbalului mare ca antrenor, „Guriţă” ar reveni lângă familia sa. Soţia sa, Alina, şi cei doi copii, Sarah (12 ani) şi Alexandru (10 ani) locuiesc în capitala Spaniei. “Cei mici merg la şcoală. Sunt la Colegiul Britanic din Madrid şi nu i-am putut rupe de acolo. Stăm deja de 12 ani la Madrid, am cumpărat casă acolo şi vrem să ne stabilim în Spania. Când am o pauză fug chiar şi pentru două zile ca să-i văd, dar au fost şi trei luni în care n-am ajuns”, povestea recent antrenorul.

image

Marica s-a lovit la cap
Cu doar două puncte adunate în ultimele opt etape, Getafe (locul 12) s-a apropiat periculos de zona retrogradării. În partida cu Osasuna, madrilenii s-au bazat din primul minut şi pe Ciprian Marica, însă urmările unui duel aerian cu un fundaş advers l-au trimis la cabine pe atacant încă din minutul 41 al meciului. De la sosirea sa la Getafe, Marica şi-a ajutat echipa cu trei goluri, două în campionat şi unul în Cupa Spaniei.  
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite