Game, set şi medalie? Horia Tecău şi Florin Mergea încep azi asaltul către aurul olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În absenţa Simonei Halep, Horia Tecău şi Florin Mergea sunt speranţele noastre pentru un podium olimpic la tenis.

Virusul Zika a băgat spaima în tenismeni, din rândul acestor sportivi fiind cele mai multe şi însemnate absenţe de la Jocurile Olimpice. Din păcate, şi Simona Halep a ales să evite orice risc, fie el cât de mic, aşa că şansele noastre la medalie se reduc acum, realist vorbind, la Florin Mergea şi Horia Tecău. După o relaţie zbuciumată, cu suişuri şi coborâşuri, foştii campioni de la Wimbledon juniori, şi-au dat mâna pentru un ţel comun: o medalie olimpică pentru România.  Florin şi Horia au început să pregătească Jocurile de la Bucureşti, când au câştigat trofeul de acasă, şi au mai jucat semnifinale la Stuttgart, Washinghton şi, recent, la Toronto. Tot ei au adus şi singurul punct al României în Cupa Davis, contra unui cuplu spaniol de temut, Marc şi Feliciano Lopez.
În absenţa fraţilor Bryan, campionii olimpici de la Londra 2012, care s-au retras tot pe considerente de „viruşi”, Florin Mergea şi Horia Tecău şi-au sporit şansele la o medalie. Cei mai periculoşi adversari sunt acum francezii Mahut şi Herbert, Tsonga şi Monfils, brazilienii Melo şi Soares, spaniolii Nadal şi Marc Lopez. Până la finală, ei au nevoie de patru victorii, dar vor fi meciuri cu adevărat tari.
Horia şi Florin s-au pregătit în acest an şi vor merge la Jocurile Olimpice alături de Andrei Pavel. Din echipa lor face parte şi Daiana, soţia lui Florin, în calitate de nutriţionist. “Visul meu şi al lui Horia este să luăm o medalie, şi nu oricare, ci pe cea de aur”, susţine Mergea.
La feminin, Irina Begu şi Monica Niculescu joacă la simplu şi vor face pereche şi la dublu. Tot în pereche vor evolua Andreea Mitu şi Raluca Olaru, însă şansele lor de a avansa spre fazele superioare sunt reduse spre minim.
Toate partidele vor avea loc după sistemul cel mai bun din 3 seturi, cu excepţia finalei masculine, care se joacă după sistemul 3 din 5. Jucătorii care pierd în semifinale vor juca între ei “finala mică”, pentru a decide cine ia bronzul. În competiţiile de simplu sunt înscrişi câte 64 de jucători (6 meciuri cu tot cu finala), iar la dublu sunt 32 de echipe.

Vezi AICI programul sportivilor români în prima zi de concurs

AZI:

Monica Niculescu – de la ora 16:45 – simplu, turul I

Horia Tecău/Florin Mergea – de la ora 16:45 – dublu, turul I

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite