FOTO Cine a fost Roland Garros şi de ce turneul de Grand Slam de la Paris poartă numele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roland Garros
Roland Garros

Simona Halep va juca azi în finala turneului de la Roland Garros. Puţini ştiu însă cine a fost Roland Garros şi de ce turneul parizian poartă numele lui.

Eugène Adrien Roland Georges Garros s-a născut în Saint-Denis, Réunion,  El a trăit între 6 octombrie 1888 şi 5 octombrie 1918) a fost un aviator şi pilot de vânătoare francez în cursul Primului Război Mondial. Deşi a fost un pilot foarte bun el este considerat în mod eronat primul as al aviaţiei. De fapt, Roland a doborât doar patru aeronave; definiţia noţiunii de „as” presupune realizarea a cel puţin cinci victorii aeriene. 

Turneul de Grand Slam de la Paris a primit numele lui, deoarece în perioada studiilor sale mergea frecvent acolo să se antreneze. Arena, care a primit în 1928 numele Stade Roland Garros găzduieşte partidele de tenis din cadrul Openului Francez unul dintre cele patru turnee de  Grand Slam. În consecinţă, turneul este numit oficial Les internationaux de France de Roland-Garros („Internaţionalele Franţei de la Roland Garros”).

garros

Aeroportul internaţional din La Réunion este, de asemenea, numit după el. 

Constructorul auto francez Peugeot a comandat o versiune în ediţie limitată Roland Garros a modelului 205 pentru a celebra turneul de tenis care-i poartă numele. Modelul includea o vopsea specială şi o tapiţerie din piele în interior. Datorită succesului acestei ediţii speciale, Peugeot a creat ulterior ediţii Roland Garros ale modelelor 106, 108, 206, 207, 208, 306, 307, 406 şi 806.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite