Fotbalul românesc, de râsul curcilor: Ce a făcut Pyunik Erevan, echipa care a umilit CFR Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Că avem un fotbal înfiorător de slab ştim deja. Doar că, periodic, ne dăm seama de dimensiunea dezastrului, văzând ce fac mai departe formaţiile cu care noi ne facem de râs.

Să spui că fotbalul românesc a ajuns de lumea a 3-a e deja o afirmaţie optimistă! 

În luna iunie, naţionala mare şi cea Under 19 au pierdut şase din cele şapte partide disputate. Iar în luna iulie, prima echipă românească de club, CFR Cluj, campioana ultimelor cinci ediţii în Liga I, a fost eliminată, în mod şocant, de Pyunik Erevan (Armenia). 

Adevărul a arătat aici ce a însemnat această calificare în turul II preliminar al Ligii Campionilor pentru formaţia armeană care, foarte rar, a avut o astfel de performanţă. Pentru simplul motiv că e o echipă extrem de slabă, la rândul ei. Ceea ce s-a confirmat acum, după ce Pyunik a trecut de CFR Cluj.

Marţi seară, în următoarea fază a preliminariilor Ligii Campionilor, Pyunik a fost învinsă acasă, de Dudelange (Luxemburg). A fost 1-0 pentru oaspeţi, singurul gol al meciului fiind marcat de Samir Hadji din penalty, în minutul 72. Partida retur e programată pentru 26 iulie.

De remarcat că Dudelange a eliminat, la rândul ei, cândva CFR Cluj în play-off-ul Ligii Europa. Se întâmpla în 2018, când formaţia din Luxemburg s-a impus tur-retur: 2-0 acasă, 3-2 la Cluj!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite