Fotbalul olandez a reînviat înainte de Ziua Morţilor: Ajax, victorie uriaşă în semifinalele Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kasper Dolberg
Kasper Dolberg

Cu echipa naţională ameninţată de ratarea Mondialului din 2018, după ce batavii au lipsit şi de la Euro 2016, olandezii au primit o gură de oxigen la nivel de cluburi.

Liga Europa se joacă, de obicei, joia, însă spre surprinderea microbiştilor, turul confruntării Ajax - Lyon din semifinale a fost programat pentru miercuri.

Explicaţia constă în faptul că, în acest an, data de 4 mai, cea în care ar fi trebuit să se joace Ajax - Lyon, coincide cu „Ziua Morţilor“ care e sărbătorită, anual, în „Ţara Lalelelor“. Cu acest prilej, sunt comemoraţi militarii care şi-au pierdut vieţile pentru a apăra Olanda. Vorbim, în primul rând, despre victimele celui de Al Doilea Război Mondial, dar şi soldaţii care au fost ucişi în cadrul unor misiuni în zone de conflict. Apoi, data de 5 mai aduce „Ziua Eliberării“ care e o sărbătoare a libertăţii, marcând, totodată, sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial în Olanda.

Având în vedere aceste detalii, UEFA a acceptat ca Ajax să găzduiască Lyon la data de 3 mai. Iar olandezii au zburdat pe teren în ceea ce a fost prima apariţie a celor de la Ajax în semifinalele cupelor europene, după trei calificări succesive în careul de aşi, între 1995 şi 1997, în Liga Campionilor. 

Pe „Amsterdam ArenA“, gazdele s-au impus cu un categoric 4-1 (Traore 25, 71, Dolberg 34, Younes 49 / Valbuena 66), rezultat care trimite Ajax cu un pas în finala de la 24 mai. Returul cu Lyon e programat pentru 11 mai.

Joi, în cealaltă semifinală, Celta Vigo va primi vizita celor de Manchester United (ora 22.05, Pro TV).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite