Fostul antrenor al Simonei Halep dezvăluie: "E o fată care are nevoie de variaţie, de cineva care să o distreze "

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a despărţit de Wim Fissette, antrenorul care i-a fost alături în cel mai bun an al carierei sale, în care a ajuns până pe locul doi mondial.

După decizia lui Halep, belgianul a făcut o serie de afirmaţii la adresa ei, dezvăluind aspecte inedite din colaborarea cu ea. 

"Când am început să colaborăm, în ianuarie, după Australian Open, Simona mi-a spus că i-a fost foarte greu să îşi controleze emoţiile în timpul turneului, iar după ce a ajuns în sferturi a pierdut complet controlul. Scopul meu a fost s-o fac o sportivă mai bună şi, în special, s-o fac să joace cel mai bun tenis de care este capabila în momentele critice.

După aceea, la Paris, a fost considerată una dintre favoritele la titlu şi a resimţit pentru prima dată această presiune. Cu fiecare victorie, presiunea era tot mai mare. Dar a reuşit să îşi controleze emoţiile şi a jucat foarte bine, de la prima servă şi până la ultima", spus Fissette.

El crede că Simona nu poate lucra prea mult cu un antrenor, deoarece are nevoie de multă variaţie, acesta fiind şi motivul despărţirii de el.

"Simona a luat acestă decizie pentru că se simte mai bine doar cu români în echipă. E o fată care are nevoie de multa variaţie. De aceea, la fiecare turneu sunt prezenţi membri din familia ei, care trebuie s-o distreze. Câteva săptămâni a venit mama ei, apoi tatăl şi fratele, au fost şi prieteni de familie. Totul ca să nu se plictisească.

Îi place să aibă oameni în jurul ei şi chiar are nevoie de acest lucru. Cred că îi va fi foarte greu să lucreze mai mult de un an cu acelaşi antrenor pentru că are nevoie de variaţie. Are nevoie de alte mentalităţi, de alte tipuri de pregătire", a spus belgianul, conform ziare.com.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite