Fiasco la Vaslui: Ilie Stan, dat afară. Porumboiu pretinde că nu ştie nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Stan
Ilie Stan

A început campionatul, au trecut două etape şi deja avem prima schimbare de antrenor. „Adevărul“ descrie ce se întâmplă la un club care ţinteşte de ani de zile titlul, însă care n-a câştigat nimic.

Sezonul trecut, peste 30 de schimbări de antrenori s-au produs în Liga I, România fiind lider la acest capitol în toată Europa! La cum a început noul sezon, avem şanse mari să ne păstrăm locul 1 în această ierarhie ruşinoasă care vorbeşte de la sine despre incompetenţa oamenilor care conduc cluburile din Liga I.

FC Vaslui e un exemplu perfect, atunci când vine vorba de decizii halucinante din care nimeni nu înţelege nimic. De ce? „Adevărul“ explică motivele.

Porumboiu, geniu în afaceri, gafe în fotbal

Anul trecut, galben-verzii au făcut toată pregătirea de vară cu Augusto Inacio, un tehnician portughez care avusese rezultate bune în returul campionatului 2011-2012. În loc să-l lase pe Inacio să-şi continuă munca, Porumboiu l-a concediat cu o săptămână înainte de startul Ligii I!

Bineînţeles, Inacio nu era Mourinho şi poate nu era o problemă foarte mare, dacă era înlocuit cu un tehnician mai bun. El însă a fost dat afară, iar în locul lui a fost instalat Marius Şumudică, un antrenor fără rezultate. El a fost adus ca să câştige titlul cu un lot format din 17 jucători noi pe care îi vedea pentru prima dată cu o săptămână înainte de debutul primei ligi!

Fireşte, Şumi a eşuat, a fost demis relativ repede, iar Vasluiul a încheiat campionatul pe un dezamăgitor loc 5, în afara cupelor europene.

Altă anomalie: Ilie Stan

Parcă pentru a arăta că n-a învăţat nimic din greşelile făcute, Adrian Porumboiu, un om de afaceri inteligent, care a reuşit în agricultură, un domeniu mult mai solicitant decât fotbalul, a mai luat o decizie neinspirată în această vară.

S-a despărţit de Gabi Balint şi l-a angajat pe Ilie Stan, alt tehnician fără performanţă. Rezultatul? FC Vaslui a bătut Rapidul cu mult noroc şi a pierdut lamentabil cu Dinamo.

Digi Sport a anunţat că „Iliesta“ a fost concediat, miercuri seară, el urmând a fi înlocuit de fostul antrenor al CFR-ului, Antonio Conceicao.

Porumboiu mimează dezinteresul

După ce n-a câştigat nimic cu o formaţie în care a pompat milioane de euro, de câteva luni, Adrian Porumboiu a adoptat o nouă strategie: mimează dezinteresul faţă de fotbal şi de club. Motivul ar putea fi că nu vrea să-şi mai asocieze numele şi imaginea cu eşecurile repetate ale echipei.

În realitate, tot Adrian Porumboiu decide la FC Vaslui, un club care, aproape sigur, s-ar desfiinţa fără fostul mare arbitru.

Totuşi, pentru a continua acest joc legat de retragerea sa de la club, Adrian Porumboiu s-a arătat mirat, atunci când a fost chestionat despre concedierea lui Ilie Stan. „Ar fi o greşeală dacă a fost demis. Nu văd de ce l-ar demite după un meci pierdut“, a comentat patronul pentru Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite