EXCLUSIV Dragomir a explicat cum pot fi salvate Rapid, „U“ Cluj şi Severin: „Soluţia? Ordonanţă preşedinţială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Preşedintele LPF nu se referă la un ordin dat de Băsescu, cum s-ar crede. „Corleone“ le oferă formaţiilor care n-au luat licenţa o altă cale pentru a ieşi din criză.

„Adevărul“: E posibil să promoveze mai multe echipe din „B“, dacă Rapid şi „U“ Cluj nu vor lua licenţa?

Dumitru Dragomir: Exclus! De doi ani, regulamentul nu mai permite aşa ceva. Din liga a doua vor promova doar primele două clasate din fiecare serie. Atât.

Păi, atunci e posibil ca Liga I e să fie completată prin păstrarea unor echipe care s-au clasat pe locuri retrogradabile?

Nu ştiu. Federaţia va decide asta.

Nu vi se pare aiurea că Rapid, „U“ Cluj şi Severin au aflat, înainte de finalul sezonului, că n-au primit licenţa? 

Aveţi dreptate. Nici eu nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat. 

Aţi spus, la un moment dat, că toate echipele din Liga I vor lua licenţa…

Eu aşa ştiam. Sincer, mi se rupe sufletul pentru echipe ca Rapid şi „U“ Cluj, care reprezintă mai multe decât nişte echipe de fotbal. Sunt stări de spirit. 

În afară de TAS, mai există vreo cale de salvare pentru aceste cluburi?

Bineînţeles. Instanţele judecătoreşti pot răsturna situaţia printr-o ordonanţă preşedinţială.

Ce e o ordonanţă preşedinţială?

Nu se referă la un ordin dat de Băsescu, cum s-ar crede. Site-ul avocatnet.ro explică: „Câteodată se ivesc situaţii când procedura parcursă într-o judecată obişnuită, prin durata mare de timp scursă până la pronunţarea unei hotărâri, poate produce anumite prejudicii ireversibile uneia dintre părţile implicate în proces. Pentru astfel de situaţii legiutorul ne pune la dispoziţie o procedură rapidă, cu efecte temporare, denumită ordonanţa preşedinţială. Ea reprezintă o acţiune civilă şi are caracter executoriu“.

Copos m-a sunat de ziua mea şi l-am invitat la un şpriţ. Era distrus. Mi-a zis: <<Mă omoară ăştia că n-am luat licenţa>>. Rică Răducanu fost portar Rapid   Noi ştiam că nu vom lua licenţa, dar am sperat că cei din conducere îşi vor face treaba până la urmă. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru.  Marian Rada antrenor Rapid   Nu credeam vreodată că Rapid va ajunge într-o astfel de situaţie. Dacă luăm licenţa, rămân. Altfel, plec la alt club. Ovidiu Herea mijlocaş Rapid   N-ar fi trebuit să fie pronunţată această decizie acum pentru că nu e fair-play pentru spiritul competiţiei. Distrug motivaţia jucătorilor. Jerry Gane, antrenor Severin   E strigător la cer ce s-a întâmplat. Ne-am salvat pe teren cinstit şi ne bagă în <<B>> cu neacordarea licenţei. Horia Ţiril administrator judiciar „U“ Cluj    
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite