Două zile până la derbyul Steaua - Dinamo: fostul dinamovist Reghecmapf îşi ia peste picior „iubita“ din copilărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reghecampf, într-un dialog cu fostul antrenor dinamovist Gigi Mulţescu FOTO Răzvan Păsărică
Reghecampf, într-un dialog cu fostul antrenor dinamovist Gigi Mulţescu FOTO Răzvan Păsărică

În urmă cu 25 de ani, Reghecampf plângea de ciudă pentru că era dat afară de la Dinamo. Acum, îşi ironizează fosta “dragoste”.

Steaua şi Dinamo îşi vor disputa sâmbătă al 130-lea meci direct din campionat, cu echipa din Ştefan cel Mare păstrând încă avantajul disputelor directe din prima divizie. Pe de altă parte, roş-albaştrii s-au impus în ultimele patru meciuri, avându-l pe Reghecampf ca antrenor principal, motiv suficient pentru tehnicianul de 38 de ani să afirme că Dinamo nu înseamnă nimic în raport cu anvergura şi nivelul la care e Steaua în acest moment.
Ce uită Reghecampf sau vrea să uite este că tocmai Dinamo este echipa la care a visat să ajungă. Pe când era doar un copil, la sfârşitul anilor 80, “Laur” a fost luat de antrenorul Ionuţ Chirilă în “Groapă” şi încercat în echipa care mai târziu avea să capete denumirea de “generaţia lui Hâldan”. 

După doar câteva luni, timp în care a stat chiar la Chirilă acasă, Reghecampf s-a întors la Târgovişte.
Varianta cea mai apropiată de adevăr este aceea că Reghecampf nu a trecut probele, iar preşedintele Vasile Ianul i-a făcut “vânt” copilului înapoi la Târgovişte.
Ca de obicei, Chirilă are o altă explicaţie şi încearcă să cosmetizeze situaţia: “Reghe a fost copilul meu, l-am adus la Dinamo, dormea, mânca la mine. Nu l-a mai vrut Vasile Ianul, mi-a zis: <Ce faci, îmi aduci aici toată echipa naţională?>”. 
Reghecampf, pe de altă parte, susţine că tatăl său l-a luat înapoi la Târgovişte , întrucât rezultatele de la Şcoala numărul 24, acolo unde fusese înscris, nu erau grozave. În fine, tatăl antrenorului, Hary Reghecampf, spune că şi-a retras copilul de la Dinamo pentru că vroia să-l dirijeze spre Steaua.
Petre nu şi-l mai aminteşte
În urmă cu doi ani, Reghecampf rememora, într-un interviu acordat ProSport, perioada petrecută în tricoul alb-roşu. “Am câştigat tot ce se putea cu Dinamo la turneele de juniori. Am plâns de ciudă când am fost obligat să renunţ la Dinamo. Eram în generaţie cu Petre, Hâldan şi Tararache”, spunea el. Pe de altă parte, Florentin Petre nu-şi aminteşte să fi jucat cu Reghecampf: “Cred că el a stat foarte puţin la Dinamo. Eu am venit imediat după Revoluţie şi el nu era acolo”.

image

Un singur meci la naţională, coşmarul de pe “plajă”

„Reghecampf face parte din Generaţia de Aur”, obişnuieşte să spună soţia antrenorului. De fapt, „Reghe” a prins un singur meci în tricoul galben al tricolorilor, şi acela a fost jocul cu Danemarca din 2003, 5-2 pentru nordici. Partida respectivă s-a disputat pe un teren execrabil, acoperit cu nisip, şi a fost decisivă în eliminarea României din cursa pentru EURO 2004. Intrat în repriza secundă, Reghecampf a făcut o eroare uriaşă la scorul de 2-2, trimiţând cu capul spre Lobonţ o minge ce a fost interceptată de Jon Dahl Tomasson şi transformată în gol. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite