Documentarul „Vin românii“ contracarat printr-o campanie inteligentă pe Facebook. Un fotbalist e în spatele ideii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Gardoş
Florin Gardoş

Florin Gardoş, legitimat la Southampton, a avut o reacţie superbă, după ce postul Channel 4 a difuzat deja două episoade din serialul care le strică imaginea românilor în lume.

Fotbaliştii nu sunt recunoscuţi pentru capacităţile lor intelectuale, însă Florin Gardoş (26 de ani) iese din tiparul jucătorului obişnuit, care ştie doar să dea cu piciorul în minge, fără să fie preocupat de ce se întâmplă în jurul său.

După patru ani petrecuţi la Steaua, Gardoş a ajuns în acest sezon în Anglia, semnând cu Southampton, grupare care ocupă locul 5 din 20 în campionat după 26 de etape. După un început mai greu sub comanda lui Ronald Koeman, Gardoş a început să joace din ce în ce mai des, motiv pentru care poate fi considerat printre românii care au reuşit în Anglia.

Tocmai de aceea, fostul stelist a fost extrem de afectat de documentarul „Vin românii“, difuzat de Channel 4, mai ales că şi mulţi dintre colegii săi au văzut controversatul serial. Şi pentru că n-a fost de acord cu mesajul jurnaliştilor britanici, Gardoş a luat măsuri, după cum a informat sport.ro.

Internaţionalul de 26 de ani a creat o pagină de Facebook care se numeşte „Români Ca Lumea“. Aici, jucătorul celor de la Southampton prezintă exemplul unor conaţionali educaţi şi civilizaţi, care trăiesc decent în Anglia. Ultimul exemplu: patru studenţi români care studiază Computer Science with Artificial Intelligence în Southampton.

„Ce surpriză placută! Azi, la sfârşitul antrenamentului, 4 studenţi români la Universitatea din Southampton mă aşteptau în parcarea bazei sportive. Le-am făcut un tur al stadionului, mi-au povestit că sunt în anul 2 şi 3, că studiază Computer Science with Artificial Intelligence (sună bine, nu?) şi că s-au adaptat uşor vieţii din Anglia. Iată, încă o dovadă că peste tot în lume sunt români frumoşi. Povestea continua“, a scris Gardoş în cea mai recentă postare pe pagina de Facebook.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite