Deschamps şi-a creionat echipa pentru Euro. Ce surprize i-a pregătit lui Iordănescu selecţionerul Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Didier Deschamps (dreapta) a câştigat Cupa Mondială din 1998 şi Euro 2000, ca jucător
Didier Deschamps (dreapta) a câştigat Cupa Mondială din 1998 şi Euro 2000, ca jucător

Franţa, naţionala împotriva căreia România va debuta la Campionatul European, a câştigat, scor 3-2, meciul jucat pe „Amsterdam Arena”, împotriva Olandei, iar „L'Équipe” susţine că nu mai pot apărea mari surprize în primul unsprezece al „cocoşilor galici”.

Adversarele României din Grupa A a Campionatului European, Franţa, Albania şi Elveţia, au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru turneul final. Franţa, care va întâlni România în meciul de deschidere de la Euro 2016, programat în data de 10 iunie, pe „Stade de France”, a câştigat, vineri, cu scorul de 3-2, meciul jucat pe „Amsterdam Arena”, împotriva Olandei. „Cocoşii galici” au condus cu 2-0, graţie reuşitelor lui Griezmann (6) şi Giroud (13), au fost egalaţi de batavi, care au înscris prin De Jong (47) şi Afellay (86), reuşind să marcheze golul victoriei pe final, prin Matuidi (89). Selecţionerul Didier Deschamps a utilizat următoarea echipă: Mandanda - Jallet, Varane, Koscielny, Evra (Digne '46) – Pogba (Sissoko '87), Diarra (Kante '46), Matuidi – Griezmann (Martial '46), Giroud (Gignac '73), Payet. Prestigiosul cotidian „L'Équipe” susţine chiar că tehnicianul în vârstă de 48 de ani şi-a creionat deja echipa de start pentru Euro, şapte jucători fiind bătuţi deja în cuie în primul unsprezece. Aceştia ar fi portarul Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), stoperul dreapta Raphaël Varane (Real Madrid), fundaşul stânga Patrice Evra (Juventus Torino), întreaga linie mediană, alcătuită din Paul Pogba (Juventus Torino), Lassana Diarra (Olympique Marseille) şi Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), respectiv aripa dreaptă Antoine Griezmann (Atlético Madrid).

Va fi iertat Karim Benzema?

Ar mai rămâne încă patru necunoscute. În apărare, ar fi fundaşul dreapta, post pe care se bat Bacary Sagna (Manchester City) şi Christophe Jallet (Olympique Lyon) şi stoperul stânga, acolo unde Laurent Koscielny (Arsenal) se duelează cu Mamadou Sakho (Liverpool). De asemenea, există concurenţă acerbă pentru postul de aripă stângă, unde Kingsley Coman (Bayern München) se duelează cu Dimitri Payet (West Ham United) şi Anthony Martial (Manchester United), respectiv cel de vârf împins, unde Olivier Giroud (Arsenal) şi André-Pierre Gignac (Tigres UANL) ar fi surclasaţi clar de către Karim Benzema (Real Madrid), în cazul în care acesta va fi iertat de federali, după scandalul privind şantajul cu un material video compromiţător al colegului său de naţională, Mathieu Valbuena (Olympique Lyon).

Şi Iordănescu a rămas impresionat de francezi

Antrenorul României, Anghel Iordănescu, s-a declarat impresionat de evoluţia Franţei din amicalul câştigat cu Olanda, în condiţiile în care România va juca cu francezii în meciul de deschidere de la Euro 2016. „Franţa este o echipă mare, de clasă, o echipă adevărată, a câştigat meciul direct cu 3-2, a controlat meciul în permanenţă. Când conduci cu 2-0, eşti egalată pe anumite momente de relaxare, forţezi, şi ai puterea să întorci din nou rezultatul, şi să câştigi cu 3-2, denotă că eşti o echipă de mare valoare. Startul nostru cu Franţa poate că nu mi l-aş fi dorit, o echipă ca a Franţei, presiunea pe care o va avea, sunt convins că ar însemna pentru echipa noastră să fie un început greu. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să obţinem un rezultat bun cu francezii, pentru că, de obicei la un asemenea nivel, este bine să nu începi cu o înfrângere”, a spus Iordănescu.

Albania, surclasată de Austria

Echipa naţională a Albaniei a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei, într-un meci amical disputat la Viena. Golurile austriecilor au fost marcate de Janko (6) şi Harnik (13), în timp ce pentru albanezi a înscris Lenjani (47). Selecţionerul italian al Albaniei, Giovanni De Biasi, a folosit următoarea formulă de echipă: Berisha - Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli - Abrashi (Basha '86), Kace, Xhaka (Kukeli '86) - Lila (Roshi '46), Balaj (Cikalleshi '46), Lenjani (Sadiku '79). România şi Albania se vor întâlni la 19 iunie, la Lyon, în ultima etapă a Grupei A.

Elveţia a pierdut la Dublin

Cealaltă adversară a tricolorilor, Elveţia, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 1-0, de selecţionata Irlandei, într-un amical disputat la Dublin. Golul a fost marcat de Ciaran Clark (2). Selecţionerul Vladimir Petkovici a folosit următoarea formulă de joc: Sommer - Lang (Widmer '82), Schar, Klose, Rodriguez (Moubandje '79) - Dzemaili (Tarashaj '72), Xhaka, Behrami (Fernandes '72) - Mehmedi (Kasami '72), Seferovici (Steffan '62), Embolo. Tricolorii vor întâlni Elveţia pe 15 iunie, la Paris, pe stadionul „Parc des Princes”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite