CTP a ştiut că Halep va pierde cu Konta: de ce nu s-a uitat la setul decisiv şi cum a analizat eliminarea de la Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Simona Halep (5 WTA) a făcut cel mai bun turneu din 2017, însă a părăsit competiţia în sferturi, chiar dacă, la un moment dat, părea că e în controlul partidei. Românca a servit chiar pentru meci, dar de aici încolo a urmat prăbuşirea ei.

Cristian Tudor Popescu a fost dezamăgit de Simona Halep la 24 de ore după ce a remarcat că românca e într-o revenire evidentă de formă la Miami.

Din păcate, această revenire s-a oprit în sferturile de la Miami, acolo unde constănţeanca de 25 de ani „s-a topit la un pas de victorie“, după cum a întitulat CTP textul său de opinie publicat aici.

Ce a scris?

„Ciudată căderea Simonei... Până la 6-3, 5-4, servind pentru meci, a jucat solid, fizic şi tactic, a silit-o pe Konta să greşească în schimburi stânga-dreapta cu mingi lungi şi liftate, deranjante pentru britanica îndrăgostită de jocul razant cu fileul şi tare. Condusă cu 3-0 în setul 2, Simona a câştigat apoi 5 ghemuri la rând faţă de unul al lui Konta, ceea ce arăta luciditate şi determinare.

Şi, dintr-odată, încă de la primul serviciu al ghemului de meci, am văzut-o moale, dezarticulată. Parcă s-a topit instant în arşiţa umedă a Floridei. A făcut două duble greşeli, şi ce duble, dureroase, cu minge trimisă fleşcăit în burta fileului. A expediat în plasă, fără vlagă, o dreaptă la care n-o presa nimic. I-a făcut cadou ghemul lui Konta, fără să aibă măcar o minge de meci. 

În tie-break a condus cu 5-3. Şi din nou aceeaşi anestezie stranie i-a înmuiat mişcările, făcând-o să comită greşeli proaste, pasive. Uşor uimită, Johanna s-a agăţat de ce i s-a oferit şi a câştigat setul.

La setul 3 nu m-am mai uitat, după ce am văzut şi auzit cum l-a repezit Simona pe Darren Cahill, chemat de ea la bancă pentru sfaturi. Ştiam că nu mai are nicio şansă.

Simona a avut o oră de joc bun, dar, pe urmă, să mă ierte Dumnezeu, parcă n-ar fi vrut să câştige...

Sper să adune suficientă sete de revanşă pentru meciul de Fed Cup cu Johanna Konta de la Constanţa.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite