Cristian Tudor Popescu, după victoria lui Halep: „De azi, Simona este în alt cer!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu, editorialist la Gândul şi mare pasionat de tenis şi-a exprimat părerea după impresionata victorie a Simonei Halep.

“Este o victorie mare a Simonei care o face să treacă un alt prag în carieră. Începând de astăzi, Halep este o altă jucătoare. De azi, a trecut în alt cer. În antichitate, erau 9 ceruri. Halep a mai urcat unul, dar nu ştiu în al câtelea a ajuns acum. Victoria este importantă din punct de vedere psihic. Indiferent că Serena nu a fost în cea mai bună formă, că Simona a câştigat uşor, meciul de azi e un prag psihic important”, a spus acesta în exclusivitate pentru ProSport.

"Nu e la nivelul Serenei"

 El îndeamnă însă la realism şi spune că Simona Halep nu se ridică încă la nivelul Serenei Williams: “Sunt rarisime cazurile în care o întâlneşti pe Serena într-o formă atât de slabă. Oricât ne-am bucura, Serena a fost într-o zi foarte proastă, fizic şi psihic. A avut picioarele de plumb, cum se spune.Serena a încercat să iasă din găleată, a avut câteva reveniri, însă aici s-a văzut cât de puternică este jucătoarea noastră. A rezistat recuperărilor, dar am trăit într-o teroare teribilă. Nici la 6-0, 5-2 şi 40-15 nu eram sigur că Serena e învinsă.Trebuie acum să ne păstrăm luciditatea. Simona nu e încă la nivelul Serenei, dar de acum încolo va juca toate meciurile altfel”, a mai spus el pentru sursa citată. 

Serviciu mult îmbunătăţit

CTP consideră totuşi că Simona se află într-un real progres: "Serviciul ei doi a fost îmbunătăţit dramatic, nu i-a oferit posibilitatea Serenei de a da retururi decisive. Şi serviciul unu a fost bun, a avut doi aşi, a fost sigur, lung şi aspru. Am văzut un joc extrem de solid de pe linia de fund, o apărare stânga dreapta cauciucată”.

image

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/simona-halep-la-prima-victorie-in-fa-a-serenei-wil" target="_blank">View the story "Simona Halep, la prima victorie în faţa Serenei Williams" on Storify</a>]

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite