Corespondenţă de la US Open - Sorana Cîrstea luptă să-şi egaleze propriul record. Norii s-au risipit la New York, iar cele 11 meciuri întrerupte se reiau azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de marţi de la US Open a fost marcată de ploaia care a căzut la New York şi a perturbat meciurile programate pe arenele secundare.

N-a fost şi cazul partidei dintre Sorana Cîrstea şi Lesley Kerkhove, poate şi pentru faptul că jucătoarea noastră s-a grăbit să încheie conturile cu olandeza de pe locul 170 WTA. Sorana a cedat doar patru gameuri în disputa de ieri, terminată cu 6-1, 6-3, după o oră şi un sfert. La fix, cât să nu o prindă ploaia, care a căzut apoi necontenit până seara, determinând întreruperea şi anularea multor meciuri. A fost şi cazul partidei dintre Monica Niculescu şi Kristina Mladenovici. Fetele au fost trimise la vestiare, într-un moment bun pentru Monica. Ea conducea cu 6-3, 1-1, şi va reveni pe teren azi, la or 11 locală (18.00 la Bucureşti). Vestea bună este că azi se anunţă soare la New York, astfel că se va juca în ritm normal.

Ana Bogdan joacă tot azi

Tot ieri trebuia să joace şi Ana Bogdan, cu americanca Taylor Townsend, cea mai corpolentă jucătoare la US Open, dar şi meciul lor a fost amânat. Ana va juca azi, de la ora 12.00 (19.00 la Bucureşti) şi dacă lucrurile merg bine pentru fetele noastre, ele se vor întâlni în turul al doilea, astfel că garantat am avea o reprezentantă în turul III al ultimului Grand Slam al anului.

Revenind la Sorana Cîrstea, deocamdată singura învingătoare a României la US Open, ea va juca joi cu Jelena Ostapenko, coşmarul Simonei Halep din finala de la Roland Garros. Sorana şi Ostapenko nu s-au întâlnit niciodată, iar o victorie pentru jucătoarea noastră ar echivala cu egalarea celei mai bune performanţe a ei la US Open şi anume calificarea în turul al treilea, lucru pe care l-a mai reuşit în 2009, când a fost învinsă de Caroline Wozniacki, care apoi a ajuns în finală. Nu ar fi un rezultat fabulos, dar în general jucătoarele noastre nu au strălucit la US Open, de-a lungul istoriei performanţele obţinute de ele aici putând fi numărate pe degetele unei singure mâini: Simona Halep (2015- sferturi, 2016-semifinală), Virginia Ruzici ( 1976, 1978 - sferturi).   

Kerber, trimisă acasă

image

Competiţia feminină este şi la US Open marcată de surprize încă din primul tur. Şi nu e vorba doar despre Simona Halep, care a fost învinsă de Şarapova. Din turneu a ieşit şi Johana Konta, dar şi deţinătoarea trofeului Angelique Kerber. Nemţoaica şi-a întregit un an mizerabil, în care a jucat doar o finală de turneu mediocru, la Acapulco, pierzând la New York în faţa japonezei Naomi Osaka, locul 45 WTA, care a trimis-o acasă după o oră şi şase minute, scor 6-3,6-1. Pentru Kerber va urma o cădere drastică în clasament, ea alunecând deja pe locul 12 WTA, cu perspective de a ieşi chiar din Top 15.  

Federer s-a chinuit cu un puşti de 19 ani.

În condiţiile în care ploaia a stricat programul zilei de ieri, 11 partide fiind întrerupte, aseară s-a mai jucat doar meciul dintre Roger Federer şi Frances Tiafoe, pe arena Arthur Ashe, care a fost acoperită anul trecut şi al cărei acoperişi a costat 500 de milioane de dolari, aproape de două ori cât costul total al Arenei Naţionale. Dispută dintre Federer şi Tiafoe părea dezechilibrată, ţinând cont că se întâlneau o legendă vie a tenisului şi un puşti de 19 ani, locul 70 ATP. Pentru elveţian, care îl bătuse pe tiafoe la Miami, în martie, n-a fost însă deloc uşor, el având nevoie de cinci seturi ca să treacă mai departe şi să-şi respecte blazonul. 

image

Federer n-a fost eliminat niciodată în turul I la US Open şi n-a mai părăsit un Grand Slam în această fază din 2003, de când a fost eliminat la Roland Garros de un peruan.Contra lui Tiafoe, un american originar din Sierra Leone, înalt de 1,88 metri şi care joacă în ATP din 2015, Federer a avut nevoie de aproape trei ore de joc pentru a trece mai departe. Cel mai câştigat a fost însă publicul, care a umplut arena Arthur Ashe de la Flushing Meadows, şi a savurat fiecare moment de magie al Regelului Federer, dar şi îndârjirea celui care e considerat unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai noului val din tenis. Sau Next Gen Star, cum spun americanii.

L-a egalat pe Agassi

Până la urmă, Federer s-a impus cu 4-6, 6-1, 6-2, 1-6, 6-4 şi merge mai departe unde va juca împotriva învingătorului dintre Blaz Kavcic (88 ATP) – Mickhail Youzhny (101 ATP). A fost a 79-a victorie a elveţianului la US Open şi cu acest prilej l-a egalat pe americanul Andre Agassi în această ierarhie. Doar Jimmy Connors le este superior celor doi, cu 98 de succese la Grand Slamul american. Connors are, ca şi Federer şi Sampras, cinci titluri la US Open, şi cu un succes, anul acesta, poate deveni lider şi în acest clasament.   

Aşa a arătat cerul ieri la New York

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite