CM 2014. VIDEO Costa Rica, calificată în sferturi după ce a trecut de Grecia la loviturile de departajare, într-un meci în care elenii au egalat în minutul 90

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii statului Costa Rica. FOTO: Getty Images
Jucătorii statului Costa Rica. FOTO: Getty Images

Reprezentativa statului Costa Rica s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, performanţă istorică a latino-americanilor, după ce a învins, duminică, la Recife, cu scorul de 6-4, în urma loviturilor de departajare, selecţionata Greciei, în optimile competiţiei.

Partida disputată între selecţionatele Costa Ricăi şi Greciei a avut toate ingredientele unui meci din optimile de finală ale unei competiţii precum Cupa Mondială: goluri, eliminări, prleungiri, iar totul a culminat cu loviturile de departajare.

În urma celor 90 de minute regulamentare de joc, scorul de pe tabela de marcaj a fost 1-1, latino-americanii fiind cei care au deschis scorul în minutul 53 prin Bryan Ruiz în urma unui şut plasat. Grecii au încercat egalarea pe tot parcursul reprizei a doua, iar aceasta a venit în minutul 90.

Costa Rica a evoluat cu un jucător mai puţin din minutul 66, când în urma unui fault dur, Duarte a primit al doilea galben şi a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe.

La loviturile de departajare pentru Costa Rica au marcat Borges, Ruiz, Gonzalez, Campbell şi Umana. Pentru Grecia au transformat Mitroglou, Christodoulopoulos şi Holebas, iar Gekas a ratat.

Vezi rezumatul partidei aici.

Portarul Keylor Navas a fost desemnat jucătorul meciului Costa Rica - Grecia, informează fifa.com. Navas a apărat un penalti executat de Gekas la loviturile de departajare, iar pe parcursul meciului a avut numeroase intervenţii care i-au salvat de costa-ricani de la eliminarea din competiţie.

Echipele de start:

Costa Rica: Navas - Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Diaz - Ruiz (c), Borges, Tejeda, Bolanos - Campbell;

Selecţioner: Jorge Luis Pinto;

Grecia: Karnezis - Torosidis, Manolas, Sokratis Papastathopoulos, Holebas - Karagounis (c), Samaris, Maniatis - Lazaros Christodoulopoulos, Salpingidis, Samaras;

Selecţioner: Fernando Santos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite