Chung Mong-Joon şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţia FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chung Mong-Joon
Chung Mong-Joon

Fostul vicepreşedinte al FIFA, sud-coreeanul Chung Mong-Joon, şi-a anunţat oficial, luni, la Paris, candidatura la funcţia de preşedinte al forului mondial.

"Platini a fost un mare jucător şi este prietenul meu. Criza de corupţie de la FIFA este serioasă, iar el nu înţelege acest lucru. Relaţia dintre Platini şi Blatter a fost cea dintre un mentor şi un protejat. A fost ca cea dintre un tată şi un fiu", a declarat Chung Mong-Joon.

Chung Mong-Joon, în vârstă de 63 de ani, este acţionar majoritar al grupului Hyundai şi a fost vicepreşedinte al FIFA până în 2010, când a fost înlocuit cu prinţul iordanian Ali bin Al Hussein. La alegerile pentru funcţia de preşedinte FIFA, care vor avea loc la 26 februarie 2016, şi-au mai anunţat candidatura şeful UEFA, francezul Michel Platini, fostul fotbalist brazilian Zico, preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility, şi fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona, a relatat Mediafax. 

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iunie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă. FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite