Casillas s-a despărţit cu scandal de Real Madrid: cum i-a refuzat pe oficialii „galacticilor“ şi ce mesaj a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iker Casillas
Iker Casillas

După o carieră de 25 de ani la cea mai galonată echipă din Spania, portarul de 34 de ani va juca în noul sezon în Portugalia, însă transferul nu e unul definitiv.

E oficial: Iker Casillas nu va mai îmbrăca tricoul Realului în 2015-2016, după ce a făcut acest lucru la seniori, între 1999 şi 2015.

„San Iker“ a evoluat în 1998-1999 la Real Madrid C, de acolo a fost promovat la Real Madrid B (1999), iar de aici şi-a început cariera fabuloasă în trupa „galacticilor“.

Rezultatele slabe din stagiunea trecută, cea în care madrilenii au luat doar Mondialul Cluburilor, au fost puse şi pe seama prestaţiilor mai slabe ale lui Casillas. Din acest motiv, dar şi pentru că relaţia sa cu fanii s-a cam deteriorat, internaţionalul spaniol a fost nevoit să plece de la Real. 

El va fi împrumutat la FC Porto, în condiţiile în care contractul său cu Real mai e valabil pentru încă doi ani. Ca să ajungă la formaţia portugheză, „San Iker“ a renunţat la 35% din salariul său brut de 12 milioane de euro pe an. De acum încolo, va primi „doar“ 8,5 milioane de euro. Porto va achita o treime din această sumă, iar Real restul!

Supărat de felul în care a fost tratat de fani şi de şefii madrilenilor, Casillas a refuzat propunerea clubului pentru organizarea unui meci de plecare. În schimb, Casillas a anunţat că va vizita spitalul de copii de la Madrid pentru a marca acest moment.

Real Madrid a anunţat împrumutul lui Casillas la FC Porto, postând un comunicat pe site-ul oficial al clubului, după cum a informat Digi Sport.

Ce au scris?

„Real Madrid CF şi FC Porto au ajuns la un acord cu privire la transferul lui Iker Casillas la clubul portughez. Pentru Real Madrid astăzi e o zi, înainte de toate şi mai presus de toate, de mulţumire şi recunoştinţă. Nu pleacă doar unul dintre cei mai buni portari din istoria clubului. Astăzi, părăseşte echipa şi începe o nouă etapă fotbalistică cel mai bun portar din istoria lui Real Madrid şi din istoria fotbalului spaniol.

De aceea, la acest rămas bun, ne încearcă milioane de senzaţii şi în memorie ne rămân speranţele, sacrificiile, efortul şi triumfurile unice. Iker Casillas a făcut ca stema acestui club să fie încă şi mai mare. El a fost căpitanul nostru şi aici şi-a clădit legenda încă de când era copil, la doar nouă ani.

Suntem un club cu o istorie de 113 ani şi Casillas a apărat culorile acestea timp de 25 de ani. În tot acest timp, Iker a reuşit să devină un punct de referinţă al istoriei noastre şi şi-a câştigat respectul, afecţiunea, admiraţia şi iubirea fanilor dincolo de culori şi sentimente.

3 Ligi ale Campionilor, 1 Campionat Mondial al Cluburilor, 2 Cupe Intercontinentale, 2 Supercupe ale Europei, 5 campionate, 2 Cupe ale Regelui şi 4 Supercupe ale Spaniei cu Real Madrid, respectiv 1 Campionat Mondial şi 2 Campionate Europene cu naţionala sunt o parte importantă din moştenirea sa, dar nu doar atât. Trofeul Zamora, Trofeul bravo şi de cinci ori desemnat cel mai bun portar din lume. În plus, a câştigat Premiul Principelui de Asturia în Sport.

Lista completă e impresionantă şi interminabilă, dar mai ales e o mândrie şi o onoare pentru fanii Realului. Iker pleacă, dar exemplul său va dăinui veşnic. Comportamentul său pe durata a 725 de meciuri jucate în tricoul nostru arată drumul celor care fac parte din această echipă.

Mulţumim, Iker, pentru tot ce ai realizat. Mulţumim pentru că ai fost un simbol a tot ce e mai bun în istoria noastră. Pleci, dar nu te vom uita, pentru că tu aparţii pentru totdeauna sufletului lui Real Madrid“, scrie în comunicatul Realului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite