Bute, 16 zile până la revenirea în ring: ce a spus fostul campion mondial despre duelul cu adversarul său neînvins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăpat de o suspendare de durată pentru doping, după ce o comisie de la Washington a considerat că Lucian Bute (36 de ani) a fost depistat pozitiv deoarece a folosit un medicament contaminat, românul a început să facă numărătoarea inversă până la primul său meci după zece luni.

La 30 aprilie 2016, „Mr. KO“ a terminat la egalitate cu Badou Jack, rămânând fără centura WBC la categoria supermijlocie. 

Acum, la 24 februarie, la Quebec (Canada), românul se va duela cu Eleider Alvarez (32 de ani) pentru centura WBC la categoria semigrea. Adversarul columbian al lui Bute e neînvins în 21 de meciuri, câştigând zece dintre ele prin KO.

„Îl cunosc bine pe Alvarez, e numărul 1 la categoria WBC şi îşi merită poziţia de challenger obligatoriu, dar eu am încredere în mine şi merg la victorie! Trebuie să-l înving ca să pot boxa, din nou, pentru titlul mondial în următorul meci. Alvarez e un alt stil de boxer şi mă pregătesc special pentru el, dar, în rest, am un program similar de pregătire cu cel de la meciul pe care l-am avut cu Badou Jack“, a declarat Bute pentru ziare.com. 

Românul s-a referit şi la episodul prin care a riscat să fie suspendat pentru dopaj: „A fost cel mai dificil moment din cariera mea! Eu ştiam în sufletul meu că sunt nevinovat, dar a fost nevoie să şi dovedesc, ceea ce s-a şi întâmplat după investigaţiile făcute de avocaţii mei şi decizia luată de Comisia de Box din Washington“.

36 de meciuri a disputat Bute în carieră: 32 de victorii, 3 înfrângeri şi un egal. Are 25 de victorii prin KO. 
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite