Britanicii cred în Simona Halep: „Fata asta are potenţial de campioană!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a mers ieri ceas şi a întrecut-o pe Francesca Schiavone în două seturi simetrice ca scor şi durată. Meciul s-a încheiat exact când a început ploaia.

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon după un succes cu 6-1, 6-1 în faţa Francescăi Schiavone, din Italia. Partida a durat 66 de minute, câte 33 pe set, iar Halep a cedat câte un joc în momentul în care conducea cu 3-0. Românca a încheiat meciul la ţanc, când spectatorii începuseră să-şi deschidă umbrelele şi să scoată pelerinele din rucsac.
Simona n-a lăsat nimic la voia întâmplării în meciul cu Schiavone (36 de ani, locul 111 WTA), găsind răspunsul perfect la orice obiecţie ridicată de fosta campioană de la Roland Garros. Românca şi-a folosit perfect serviciul, pe care nu l-a forţat, dar l-a plasat îndeajuns de bine încât să trimită în teren 80 la sută dintre mingile jucate cu prima servă. Iar cifrele următoare au arătat la fel de bine: a câştigat 7 din cele 8 mingi de break pe care le-a avut, a trimis 18 lovituri direct câştigătoare şi a cedat o singură dată pe serviciu.
Românca pare că şi-a regăsit paşii care au trimis-o până în semifinale în urmă cu doi ani, iar comentatorii de pe ESPN vorbeau despre o potenţială campioană la Wimbledon. Darren Cahill a fost la rându-i lăudat pentru că i-a sugerat Simonei să nu mai joace la Eastbourne şi să înceapă sezonul de iarbă direct la Londra. După multe zile de antrenament şi două victorii convingătoare, 6-4, 6-1 cu Schmiedlova şi 6-1, 6-1 cu Schiavone, Simona chiar arată bine la al treilea Grand Slam al anului şi, fără să mergem cu gândul prea departe, există măcar perspectiva unei performanţe similare cu cea din 2014.

image


După acest succes impresionant, Halep va juca în turul al treilea cu olandeza Kiki Bertens, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 26, care a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe germana Mona Barthel, locul 68 WTA.Halep şi Bertens s-au întâlnit de două ori, dar meciurile au avut loc în 2010, când românca a câştigat cu 7-6, 6-2, în sferturi la Torhout (Belgia), şi în 2012, când olandeza s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, în semifinale la Fes (Maroc).
Bertens, 24 de ani, este în cel mai bun moment al carierei şi a venit la Wimbleon după o semifinală jucată la precedentul Grand Slam, French Open. Pe traseul Simonei s-ar afla apoi învingătoarea din meciul Madison Keys – Alize Cornet.

Momentul adevărului pentru Monica
Victorioasă a fost joi şi Monica Niculescu. Ea şi-a impus stilul neobişnuit în faţa tinerei Aleksandra Krunici, din Serbia, scor 6-1, 6-4, şi s-a calificat în turul al doilea. Succesul vine după o perioadă dificilă pentru Monica, jucătoarea noastră fiind nevoită să lase în urmă o serie de probleme medicale. Niculescu se află în faţa unui meci mult mai dificil, cu Timea Bacsinsky, din Elveţia (locul 11 WTA), care a oprit-o şi anul trecut la Wimbledon.

Marius Copil n-a mai rezistat
După trei succese în calificări, Marius Copil n-a reuşit să facă un pas mai departe de turul unu.  El a fost învins, joi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, 6-1, de francezul Lucas Pouille, locul 32 ATP şi cap de serie numărul 30, în turul I. Marius Copil s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la Wimbledon. El era singurul român în competiţia masculină de simplu.



Visul frumos s-a terminat
Marcus Willis, locul 772 ATP, a scris una dintre cele mai interesante poveşti de la Wimbledon. Supraponderal, pe punctul de a abandona cariera, britanicul de 25 de ani s-a calificat miraculos până în turul al doilea de la Wimbledon, unde a dat peste Roger Federer. Spectatorii l-au susţinut frenetic şi au aplaudat în picioare fiecare punct câştigat de Willis în faţa starului elveţian. Până la urmă, Federer a pus punct poveştii cu un succes fără emoţii, 6-0, 6-3, 6-4.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite