Blestemul Fed Cup o bântuie pe Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep nu a mai pierdut în primul tur al unui Grand Slam din 2013, de la Roland Garros
Halep nu a mai pierdut în primul tur al unui Grand Slam din 2013, de la Roland Garros

Din momentul în care a refuzat convocarea în echipa feminină de tenis a României, înaintea barajului contra Canadei pentru pătrunderea în Grupa Mondială, Simona Halep n-a mai reuşit niciun rezultat notabil.

Simona Halep este în acest moment o umbră a jucătoarei care făcea furori în lumea tenisului feminin anul trecut şi în debutul sezonului 2015. Practic, în luna martie, constănţeanca câştigase deja trei turnee, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, iar palmaresul său era demn de invidiat pentru orice jucătoare din circuitul profesionist: 24 de victorii şi doar trei înfrângeri înregistrate. Întâmplător sau nu, declinul sportivei a început în momentul în care a refuzat să evolueze alături de colegele sale din echipa naţională în meciul contra Canadei din 18-19 aprilie, pentru accederea în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

„Este foarte greu să merg să joc în Canada. Sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart, dacă era undeva în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina Begu este în formă bună şi la dublu avem echipă bună”, a declarat la vremea respectivă Halep. Decizia a provocat un val de critici fără precedent la adresa sportivei care va împlini 24 de ani în septembrie. Ilie Năstase, cel care a jucat în echipa României de Cupa Davis până la 39 de ani, a fost unul dintre cei mai vehemenţi constestatari ai Simonei.

Ilie Năstase a anticipat dezastrul

„De condamnat mi se pare faptul că ea spune că e obosită, dar se duce la Stuttgart. Ce să-i faci, la Fed Cup nu sunt maşini Porsche. Dacă eram în locul ei, jucam în Fed Cup. Joci o dată sau de două ori pe an pentru echipa naţională. Poate nu îi place spiritul de echipă! Eu, dacă m-aş odihni, nu aş mai juca în altă parte. Nu ajungi numărul 1 în lume dacă joci la un turneu cum e cel de la Stuttgart. Ajungi numărul 1 dacă te gândeşti la turneele de Grand Slam. Ar fi bine ca ea să-şi dozeze cea mai bună formă pentru un turneu de Grand Slam, dar asta e greu”, a spus Ilie Năstase. În acel moment, declaraţia dată de „Nasty“ i-a adus acestuia numai critici din partea fanilor numărului 3 din ierarhia WTA. Timpul a arătat însă că fostul lider mondial a avut dreptate. Seria aproape ireală de victorii bifate de Simona s-a oprit brusc, victoriile au început să vină tot mai greu, iar culmea dezamăgirii a venit la Wimbledon, acolo unde Halep a ieşit încă din primul tur.

Dron: “Trebuie să-şi îmbunătăţească serviciul”

Evoluţiile dezamăgitoare ale Simonei din ultima vreme au fost comentate şi de Sever Dron, fostul coechipier al lui Ilie Năstase în echipa de Cupa Davis, care e stabilit în Franţa încă din 1972. “E foarte curios ce se petrece cu ea. Din păcate, jocul ei şi loviturile nu mai sunt atât de elaborate, atât de precise. Spun în continuare că serviciul ei trebuie îmbunătăţit cât mai repede, pentru că pierde multe puncte din cauza acestui capitol.  În acest moment, se vede că ei îi este frică să nu greşească. Pe ea presiunea o trage înapoi. Dacă Simona îşi pune întrebările corecte, atunci poate să revină. Nu este nicio ruşine să joci în turnee mai mici pentru o perioadă”, a explicat tehnicianul. 

Ce urmează pentru Simona? În primul rând, o pauză de o lună, ea urmând să revină în circuit în perioada când au loc turneele de hard din Statele Unite: Cincinnati (Premier 5), între 17 şi 23 august, New Haven (Premier), între 23 şi 29 august, respectiv US Open (Grand Slam), între 31 august şi 13 septembrie.

Nu vrea să revină în România

În urma înfrângerii de marţi, Simona Halep a declarat că nu doreşte să revină în România, precizând că la Bucureşti se spun prea multe lucruri rele despre ea. “Este dificil să mă întorc în ţară acum. De multe ori, după turnee revin în România, dar acum mă gândesc să nu fac asta. Vreau să văd ce soluţii am să merg într-o vacanţă. Vreau să merg undeva. La început am fost surprinsă de reacţiile negative, dar acum sunt obişnuită să aud lucruri rele despre mine în România. Nu mai este o probelmă reală pentru mine şi nu-mi pasă de ce spune lumea. Ei pot spune lucrurile acelea rele despre mine, deoarce eu ştiu cât de greu muncesc în fiecare zi. Aşa că nu trebuie să dau socoteală pentru ceea ce fac”, a declarat Halep, după meciul pierdut cu Jana Cepelova.

Rezultatele Simonei din momentul în care a refuzat convocarea

Turneul (categoria) Faza în care a ajuns Cine a eliminat-o
Stuttgart (Premier) Semifinale  Caroline Wozniacki (5 WTA)
Madrid (Premier Mandatory) Turul I Alizé Cornet (27 WTA)
Roma (Premier 5) Semifinale Carla Suárez Navarro (10 WTA)
Roland Garros (Grand Slam) Turul II Mirjana Lucic-Baroni (70 WTA)
Birmingham (Premier) Sferturi de finală Kristina Mladenovic (43 WTA)
Wimbledon (Grand Slam) Turul I Jana Cepelova (106 WTA)

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite