ANALIZA Ce înseamnă duelul MSN - BBC din fotbalul european şi cum s-a schimbat raportul de forţe în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suarez,  Neymar şi Messi formează atacul Barcelonei
Suarez,  Neymar şi Messi formează atacul Barcelonei

Trio-ul Barcelonei, Messi – Suarez – Neymar, a reuşit în acest sezon mai multe goluri decât cel al lui Real Madrid, format din Bale, Benzema şi Cristiano Ronaldo.

Real Madrid şi FC Barcelona îşi dispută şi în acest an titlul în Spania, profitând de faptul că Atletico Madrid, campioana en-titre, a suferit un recul după performanţa din sezonul trecut şi nu pare a ţine pasul cu cele două mari rivale. Real şi Barca sunt despărţite însă de un singur punct, iar lucrurile s-au schimbat semnificativ în ultima perioadă şi în special în 2015.
Dacă în partea de sezon disputată anul trecut, Real a dat senzaţia că va domina competiţia internă, poate şi pentru că în meciul direct a trecut de Barcelona cu 3-1, anul acesta, Barcelona vine puternic din urmă. Deja catalanii au 11 victorii consecutive, în cupă şi campionat, şi n-au mai pierdut de pe 4 ianuarie, când au cedat, 0-1 la Sociedad. A fost singurul meci din acest sezon în care Luis Enrique l-a ţinut pe Messi rezervă, apelând la el din minutul 46, ceea ce a stârnit cu scandal imens în vestiar îndreptat împotriva antrenorului.
De la momentul cu pricina, Barcelona s-a schimbat mult în bine, Luis Enrique a renunţat să mai facă experimente cu Messi pe banca de rezerve, iar echipa ameninţă poziţia de lider a Realului. O contribuţie importantă la actuala situaţie o are şi pofta de gol pe care Messi o are în 2015. Argentinianul a început greu sezonul şi până în octombrie marcase doar cinci goluri, spre deosebire de Ronaldo care avea 13 goluri în aceeaşi perioadă. Messi străluceşte însă în 2015, cu 11 goluri marcate, faţă de doar 3 câte a reuşit portughezii.

Sud-americanii, peste europeni
Specialiştii spanioli consideră şi au argumente în acest sens, că schimbarea raportului de forţe dintre Real şi Barcelona se datorează formei şi eficienţei tridentelor ofensive. În vreme ce MSN (Messi – Suarez- Neymar) funcţionează din ce în ce mai bine, BBC (Bale – Benzema – Cristiano) dă rateuri tot mai dese. Trio-ul sud-american (Argentina – Uruguay – Brazilia) l-a integrat bine pe Suarez, care a debutat târziu, abia la sfârşitul lui octombrie , şi chiar dacă uruguayanul e ultimul în topul marcatorilor, el îşi face bine treaba, contribuind prin pase şi demarcări la reuşitele colegilor.


Trio-ul european însă (Anglia – Franţa - Portugalia) scârţâie nu doar în realizări, ci şi în atmosferă. Cristiano este tot mai nervos, posibil şi pentru că s-a despărţit de rusoaica Irina, şi vociferează des pe teren la adresa colegilor, care au început să-i întoarcă replicile.
Graţie rezultatelor şi golurilor din 2015, MSN a trecut acum peste BBC, iar perspectivele sunt tot în favoarea sud-americanilor, care au o competiţie în plus, în care joacă şi pot marca. Barcelona este în semifinalele Cupei Spaniei, Real fiind eliminată din această competiţie. Ambele joacă în optimile Ligii Campionilor şi mai au de disputat 15 meciuri în campionat, între care şi El Clasico, Barcelona – Real Madrid, programat pe 22 martie. 

bale

Barcelona are apărare mai bună
O situaţie bizară în ecuaţia duelului dintre cele două echipe este cea a apărărilor. Ani la rând Barcelona a fost recunoscută pentru defensiva boemă pe care o arunca în luptă, în vreme ce Realul, în special pe vremea lui Mourinho, avea reputaţia unei apărări de fier. Campionatul actual arată o schimbare, pentru că Barcelona a încasat doar 13 goluri, iar Real Madrid 22. Mai mult, Barca este formaţia din Spania cu cele mai puţine goluri primite.

Goluri MSN în 2014-2015
Jucător Campionat  Cupă  Liga C. Total
Messi 26 3 8 37
Suarez 4 1 2 7
Neymar 17 4 3 24
Total goluri MSN: 68

Goluri BBC în 2014-2015
Jucător Campionat  Cupă  Liga C. Total
Bale 10 0 2 12
Benzema 12 0 5 17
Cristiano 28 0 5 32
Total goluri BBC: 62

Cota de piaţă a vedetelor

Ronaldo 120 milioane de euro
Messi 120 milioane de euro
Bale 80 milioane de euro
Neymar 80 milioane de euro
Suarez 60 milioane de euro
Benzema 50 milioane de euro
Cotele de piaţă sunt conform transfermarkt.de

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite