ANALIZĂ Un singur pericol. Cine îi poate lua Simonei Halep locul 1 mondial în perioada următoare şi cum se poate întâmpla acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune jucătoare din tenisul feminin se vor întâlni săptămâna viitoare, când începe turneul de la Indian Wells.

Competiţia din California este una dintre cele mai importante, exceptând Grand Slamurile, fiind cotată la categoria Premier Mandatory, la fel ca Miami, Madrid şi Beijing. Turneul începe cu Simona Halep în postura de număr 1 mondial, unde a revenit săptămâna aceasta. 

Simona are 7.965 de puncte şi singura care o mai poate ajunge după Indian Wells este Caroline Wozniacki, care acum are 7.525 puncte, cu 440 mai puţin decât Halep. Daneza are însă de apărat, la acest turneu, mai multe puncte decât are Simona, 215 faţă de 65. 

Ocupanta locului trei în clasamentul WTA, Garbine Muguruza are 6.175 de puncte şi nu are cum să o ajungă pe Simona. Nici Svitolina nu poate pune în pericol poziţia Simonei, deşi a câştigat turneul de la Dubai şi a ajuns pe locul 4 WTA, cu 5.480 de puncte, însă e la peste 2.000 de puncte în urma Simonei.

Halep va începe sşi săptămâna viitoare pe prima poziţie mondială, ajungând la 18 săptămâni în fruntea tenisului feminin, egalând-o astfel pe Jelena Jankovici, pe poziţia 17 all-time. Simona este pe locul 6 în topul care le cuprinde doar pe jucătoarele aflate în activitate. După ce se vor scădea punctele de anul trecut, Halep va avea 7900 de puncte, iar Wozniacki 7.310 puncte, deci între ele va fi o diferenţă de 590 de puncte. Care poate fi remontată doar în două cazuri:

1. Wozniacki câştigă, Halep iese în semifinale sau mai devreme

2. Wozniacki e finalistă, Halep iese în turul III sau mai devreme

Punctele acordate la Indian Wells

Câştigătoare 1000 puncte

Finalistă 650

Semifinaliste 390

Sferfinaliste 215

Optimi 125

Turul III 65

Turul II 35

Turul I 10

7-18 martie este perioada în care se va desfăşura turneul de la Indian Wells

2015 este anul în care Simona Halep a câştigat la Indian Wells, după o finală cu Jelena Jankovici, scor 2-6, 7-5, 6-4

Darren Cahill  revine lângă ea

Un atu important în ecuaţia unei evoluţii bune a Simonei Halep la Indian Wells poate fi revenirea lui Darren Cahill. După Australian Open, Cahill a rămas acasă la Antipozi şi nu nu a însoţit-o pe Simona la turneul de la Doha, unde jucătoarea noastră n-a rezistat decât până în semifinale. Darren se întoarce lângă Simona pentru următoarele două turnee din SUA, Indian Wells şi Miami.

CLASAMENTUL WTA şi NUMĂRUL DE PUNCTE AL JUCĂTOARELOR

image

Bonus pentru Wozniacki, de pe urma lui Halep

Thomas Badura, directorul companiei de management Sponsorpeole Scandinavia, a dezvaluit că daneza Caroline Wozniacki avea prevăzute clauze prin care încasa încă 25% din contractele anuale de sponsorizare în cazul în care câştiga un Grand Slam. În urma victorie cu Simona Halep, care a şi propulsat-o în postura de lider mondial, Wozniacki s-a ales cu un bonus de 1,25 milioane de dolari din partea sponsorilor. Revenită între timp pe a doua poziţie în clasamentul WTA, daneza are contracte cu Adidas, Rolex şi Babola care însumează 5 milioane de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite