America nu crede în Halep: ce a scris „The New York Times“ despre şansele Simonei la French Open 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: EPA
Simona Halep. FOTO: EPA

Americanii de la „New York Times“ au analizat şansele favoritelor la French Open (28 mai – 11 iunie) şi au dat verdictul lor în privinţa Simonei.

Două înfrângeri în ultimele 16 meciuri la simplu, o semifinală la Stuttgart, o finală câştigată la Madrid şi una pierdută la Roma.

Acest bilanţ excelent a transformat-o pe Simona Halep (4 WTA) dintr-o jucătoare aflată în criză în sezonul de hard într-o regină a zgurii şi principala favorită a caselor de pariuri la câştigarea French Open. Cotele de la pariuri şi forma bună a Simonei nu conving însă toată lumea.

Prestigioasa publicaţie „New York Times“ a prefaţat al doilea turneu de Mare Şlem al anului într-un articol intitulat: „Orice e posibil“. O bucată destul de importantă din text e alocată sportivei din România. „Chiar dacă Halep e o jucătoare rapidă, graţioasă pe zgură, acolo unde jocul ei defensiv dă randamentul optim, tăria ei mentală e sub semnul întrebării“, scriu jurnaliştii americani care apoi amintesc de izbucnirea nervoasă a Simonei la adresa antrenorului Darren Cahill, la Miami, în meciul cu Konta.

„Halep a arătat că nu te poţi baza pe ea la turneele de Mare Şlem. După ce a jucat finala la Roland Garros în 2014, ea a înregistrat două eliminări relativ rapide în următoarele două ediţii de la French Open: turul II în 2015 şi turul IV anul trecut. În ultima ei apariţie la un Grand Slam, la Australian Open, ea a fost eliminată în turul I“, au notat cei de la „The New York Times“.

Ziarul găzduieşte şi o opinie exprimată de Pam Shriver, finalistă la US Open în 1978. Shriver o pune pe Simona în capul listei favoritelor la Roland Garros, dar apoi explică: „Nu există nicio certitudine. Orice e posibil“.

Posibile surprize: Kontaveit, Schiavone

Site-ul tennischannel.com a publicat, de asemenea, o analiză pentru French Open 2017. „Din ce se vede, favoriţii la simplu sunt Rafael Nadal şi Simona Halep“, începe textul amintit. Apoi, sursa citată trece în revistă numele unor sportive care ar putea provoca o mare surpriză la Roland Garros: Annett Kontaveit, cea care a fost învinsă de Halep la Roma, dar şi Francesca Schiavone.

Cele mai bune rezultate înregistrate de Halep la turneele de Mare Şlem

An Turneu Unde s-a oprit

2014, 2015 Australian Open Sferturi

2014 French Open Finala

2014 Wimbledon Semifinală

2015 US Open Semifinală

Cum l-a băgar Ion Ţiriac la închisoare pe tatăl celebrei Steffi Graf, care apoi a murit de cancer

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite