Alexandra Cadanţu, calificată în optimile turneului de la Katowice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu, locul 61 WTA, s-a calificat, luni, în turul doi al turneului de la Katowice Polonia, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

Cadanţu a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-1, după o oră şi 44 de minute, pe Yanina Wickmayer (Belgia), poziţia 58 în ierarhia mondială. Belgianca era considerată o adversară mult mai bine cotată, aceasta fiind fost număr 12 mondial în anul 2010.

În turul doi, Alexandra Cadanţu o va întâlni pe Carla Suarez Navarro (Spania), a treia favorită a turneului şi locul 17 WTA, jucătoare care a trecut cu scorul de 6-4, 6-0 de Alison van Uytvanck (Belgia), poziţia 86 în clasamentul mondial. Acesta va fi primul meci disputat de româncă împotriva jucătoarei din peninsula Iberică.

Pentru calificarea în turul doi la Katowice, Cadanţu va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 3.310 dolari.

O altă jucătoare din România participantă a turneului de la Katowice este Monica Niculescu. Românca şi-a aflat adversara din primul tur, Kristina Kucova (Slovacia), venită din calificări. Niculescu, locul 78 în clasametul WTA, a învins-o de două ori pe Kristina Kucova , poziţia 146, în 2008 în primul tur la Bratislava, cu 4-6, 7-6 (6), 6-2, şi în 2010 în calificări la Auckland, cu 3-6, 6-3, 6-1.

De asemenea, Niculescu şi perechea sa din competiţia de dublu, Klara Koukalova (Cehia), sunt principalele favorite la această categorie. Cele două jucătoare vor disputa primul meci de dublu feminin împotriva cu perechii israeliano-spaniolă Shahar Peer/Silvia Soler Espinosa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite