Adio, dar rămân cu tine! Anunţul făcut de Gianluigi Buffon în urmă cu puţin timp, care schimbă datele retragerii sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buffon
Buffon

Gianluigi Buffon, unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a Italiei, după barajul pierdut în faţa Suediei, care a consfinţit ratarea calificării la CM 2018.

Portarul ”Bătrânei Doamne” va juca în continuare la Juventus, pănă în vara anului viitor. Buffon, care împlineşte 40 de ani în ianuarie, a părăsit meciul cu Suedia în lacrimi, spunând că s-a terminat cariera sa la naţională, însă acum a revenit, recunoscând că va fi la dispoziţia naţionalei şi pe viitor.

 ”Am luat doar o pauză de la echipa naţională şi nu voi refuza nicio viitoare convocare, dacă o voi primi! Am o anumită vârstă şi simt nevoia să iau o pauză. În cazul în care Italia are nevoie de mine, mă voi întoarce chiar şi la 60 de ani!”, a declarat Buffon.

175 de selecţii a strâns Gianluigi Buffon la naţionala Italiei. El a debutat pentru echipa mare în anul 1997, într-un meci de calificare pentru Cupa Mondială din 1998, disputat în Rusia. Buffon avea 19 ani şi 9 luni în momentul în care a debutat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite