Încăpăţânată, dar corectă! Adevărul despre Simona Halep spus chiar de fostul ei antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Belgianul Wim Fissette a povestit un episod în care a fost implicat şi care spune multe despre felul în care Simona Halep îşi gestionează activitatea.

Simona Halep a bifat deja al treilea an în care se menţine în topul celor mai bune jucătoare de tenis din lume. Încheie anul 2016 pe locul 4 WTA şi speră ca în 2017 să-şi îndeplinească visul de a câştiga un turneu de Grand Slem. Există multe voci care susţin că Simona ar fi putut face acest lucru mult mai devreme dacă nu ar fi fost o fire încăpăţânată, fapt care i-ar fi influenţat deciziile de multe ori.
Chiar fostul antrenor, Wim Fissette, a povestit acum un episod petrecut în 2014, când Halep s-a aflat aproape de o performanţă uriaşă, aceea de a câştiga Turneul Campioanelor de la Singapore, chiar la prima ei participare acolo. A fost un moment important în faza grupelor, la ultimul meci, când Halep a pierdut în faţa Anei Ivanovici,  scor 6-7, 6-3, 3-6. Dacă Halep pierdea în două seturi, Serena Williams, câştigătoarea ediţiei, era eliminată încă din faza grupelor şi nu ar mai fi ajuns în finală, unde a zdrobit-o pe jucătoarea noastră. “Îmi amintesc că Simona putea pierde în două seturi acel meci, iar Serena ar fi plecat acasă. Dar ea s-a încăpăţânat să lupte pentru fiecare punct. Bineînţeles că a fost fair-play, dar nu a fost cea mai bună decizie”, a dezvăluit Fissette. După ce Simona o bătuse pe Serena în grupe, americanca şi-a luat revanşa în finală şi a câştigat trofeul. La sfârşitul anului respectiv, Simona Halep a fost acuzată că s-a comportat lipsit de eleganţă, punând capăt colaborării cu Fissette, printr-un simplu sms. 
Mulţumită în 2016
Evoluţia de atunci a Simonei Halep a fost cea mai bună pe care jucătoarea noastră a avut-o la Turneul Campioanelor. La următoarele două participări, ea a ieşit din competiţie în faza grupelor. Revenită la Bucureşti, după turneul de anul acesta, care a pus punct sezonului 2016, Halep s-a declarat mulţumită de realizările avute în acest an: “Medical, după cum se ştie la început de an am avut ceva probleme, dar după 3-4 luni am revenit şi am putut să joc la cel mai înalt nivel al meu. În şase luni am reuşit să mă calific la Singapore, ceea ce a fost un rezultat foarte bun pentru mine. Tenisul a fost la un nivel destul de înalt anul acesta. Am progresat mult şi fizic şi cred că a fost un an bun per total”.
Ea a vorbit şi despre colaborarea pe care urmează să o aibă cu Ilie Năstase, în echipa de Fed Cup a României. “Pentru mine este o onoare să-l avem pe domnul Ilie Năstase căpitan nejucător. Vom avea emoţii, sunt sigură, pentru că este cine este, a fost numărul 1 mondial, cel mai bun jucător român. Va fi o experienţă deosebită şi sunt onorată să-l avem căpitan. Sunt mulţumită că vom juca la Bucureşti pentru că voi sta acasă”, a spus Halep.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite