Toate maternităţile din ţară sunt verificate de inspectorii sanitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Au început controalele în toate maternităţile din ţară. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a declarat că ordinul privind controlul a ajuns la toate direcţiile de sănătate publică din România.

„Controalele în maternităţi au început de ieri (luni, n.red)”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

Potrivit acesteia, „inspectorii merg şi evaluează tot ceea ce se întâmplă într-o maternitate, dacă procedurile sunt conforme, dacă atunci când există infecţii spitaliceşti se iau măsurile necesare. Se verifică foile de observaţie şi aşa mai departe”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţa încă de la începutul acestui an că toate maternităţile vor fi supuse unor controale. Decizia a fost luată după ce la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti au fost depistate cadre medicale cu stafilococ auriu, la scurt timp după scandalul izbucnit la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

„Extindem practic controlul la toate maternităţile din ţară”, a declarat la vremea respectivă Sorina Pintea. 

Oficialul a adăugat că până acum au fost făcute controale doar în maternităţile publice şi private din Capitale, după cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu la Maternitatea Giuleşti. 

Pe 20 decembrie, Maternitatea Giuleşti a fost redeschisă şi a putut relua activitatea după ce internările au fost sistate din 30 noiembrie pe motiv că a fost depistat stafilococ auriu la mai mulţi angajaţi. De asemenea, bacteria a fost găsită şi în scutecul unui bebeluş normoponderal. În plus, s-au izolat germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze. 45 de bebeluşi au fost internaţi la mai multe spitale din Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite