STUDIU Bărbaţii folosesc computerul mai mult decât femeile. După 55 de ani, doar patru români din 10 folosesc calculatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 65% din totalul familiilor din România au un calculator acasă, majoritatea posesorilor fiind însă din mediul urban. Datele se desprind din cele mai recente statistici oferite de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Concret, datele arată că în zona Bucureşti - Ilfov peste 82% din familii au computer acasă, la polul opus situându-se cei din regiunea Moldovei, unde doar 50% din familii deţin un calculator. 

Potrivit studiului, din totalul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani, 72% au folosit cel puţin odată un calculator. În ceea ce priveşte mediile de rezidenţă, frecvenţa utilizării calculatoarelor înregistrează diferenţe semnificative în mediul urban faţă de cel rural, astfel că numărul de persoane care folosesc calculatorul în urban este de aproape 1,7 ori mai mare faţă de cel al utilizatorilor din mediul rural. 

Totodată, cercetarea arată că bărbaţii folosesc mai mult calculatorul decât femeile. În ceea ce priveşte vârsta celor care utilizează cel mai frecvent calculatorul, ponderea cea mai mare este în rândul celor cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani. Concret, 91,5% dintre aceştia folosesc calculatorul, la pol opus situându-se cei cu vârste cuprinse între 55 şi 74 de ani. 

Referitor la accesul la reţeaua de Internet, mai mult de două din trei gospodării au acces la Internet.

Unde este cel mai bun acces la Internet

În profil teritorial, la nivelul anului 2017, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti‐Ilfov  (peste 4 din 5 gospodării aveau acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord‐Vest. Cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la internet, sunt înregistrate de regiunile Sud‐Muntenia (63,3%) şi Nord‐Est (61,3%). 

Tipurile  de  conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt în proporţie de 87,5% conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanţă de 

conexiunile broadband mobile (48,1%) şi de conexiunile narrowband (9,4%).  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite