Statul umilitor România: O tânără bolnavă de scleroză multiplă a rămas fără pensie pentru că a scris o carte de poezii pentru care a primit 270 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără bolnavă de scleroză multiplă, boală incurabilă care se agravează cu timpul şi care nu-i permite pacientului să muncească, a fost umilită de statul român care a decis să nu-i mai plătească pensia de handicap de 39 de lei lunar pentru că a scris o carte de poezii de pe urma căreia a încasat 270 de lei.

UPDATE Răspunsul Olguţei Vasilescu privind cazul tinerei cu scleroză multiplă rămasă fără pensia de handicap: Să conteste decizia în instanţă

Cazul tinerei Laura Florescu, cunoscută pe Facebook ca Marcica Belearta Mononoke, a fost prezentat pe reţeaua de socializare de Corina Băcanu:

„Doamnelor, domnilor, se pare că ei au învins. Nu m-am gândit niciodată să plec din România. Niciodată. Dar se pare că ăştia chiar trebuie să rămâna fără sursa lor de furt. Marcica Belearta Mononoke e bolnavă de scleroză multiplă. Primeşte de la Statul Român pensie de handicapat 39 de lei pe lună. Atunci când poate, scrie poezii. O editură a decis să îi publice poeziile. Din vânzarea cărţii, prietena mea a avut un profit de 260 de lei. Azi a primit hârtii acasă că pensia ei de 39 de lei se suspendă pe 3 ani fiindcă a încasat ilicit bani din vânzarea cărţii. Această ţară a devenit prea greu de suportat. Atâta umilinţă, atâta scuipat, atâta jeg şi abjecţie sunt greu de îndurat chiar şi pentru un om care îşi iubeşte ţara. Mă declar complet înfrântă“.

La rândul său, Laura Florescu a explicat pe Facebook:

„Din 2014 trăiesc cu 39 de lei pe lună, ajutor de handicap şi o pensie de boală de 400, respectiv 520 de lei, fără drept de muncă. M-am crezut isteaţă, destul de isteaţă încât să traduc filme şi să scriu o carte. Ei, bine, se pare că nu-s. Îs o proastă, pentru că tre să dau toţi banii înapoi, ba chiar dublu“, a explicat pe Facebook Laura Florescu, tânăra bolnavă care locuieşte în Câmpulung Moldovenesc.

Te-ar putea interesa:

Drama unei românce: diagnosticată cu o formă rară de cancer chiar în ziua în care a născut

Sclavul în lanţuri de la Berevoeşti şi-a ucis, noaptea trecută, tatăl

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite