Salvamont România: Începe vârful sezonului turistic; peste 500 de salvamontişti, pregătiţi să intervină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORO Arhivă
FORO Arhivă

Peste cinci sute de salvamontişti sunt pregătiţi să intervină în zonele montane, odată cu vacanţa şcolară şi debutul sărbătorilor începând vârful sezonului turistic de iarnă, anunţă Salvamont România. Salvamontiştii fac o serie de recomandări pentru cei care-şi petrec sărbătorile la munte.

Potrivit Salvamont România, odată cu debutul vacanţei şcolare şi a sărbătorilor de sfârşit de an, începe, practic, vârful de sezon turistic de iarnă.

”Salvamont Romania, prin structurile sale judeţene şi locale, va fi alături de dumneavoastră în staşiunile turistice de practicare a sporturilor de iarna, peste 500 de salvamontisti fiind prezenti la datorie în peste 80 de baze si posturi Salvamont”, anunţă Salvamont România.

Salvamontiştii fac o serie de recomandări pentru cei care-şi petrec sărbătorile la munte, pornind de la alegerea unor schiuri potrivite, abordarea cu precauţie a părtiilor şi atenţie sporită pe părtie, până la respectarea indicatoarelor de semnalizare şi balizele de marcare instalate pe pârtie şi pe traseele de schi pentru agrement.

De asemenea, salvamontiştii oferă câteva sfaturi pentru cum se intervine în cazul producerii unui accident.

„Anunţaţi echipa locală Salvamont, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul şi locul unde se găsesc persoanele accidentate. Încercaţi să protejaţi locul accidentului şi accidentatul, amplasând pe pârtie la 5-6 metri în amonte, o bariera de schiuri înfipte în zăpadă, până la sosirea echipei Salvamont. Protejaţi termic accidentatul si încercaţi să îi asiguraţi suport psihologic”, mai spun salvamontiştii.

Aceştia reamintesc turiştilor că echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin personal pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane, iar echipele pot fi alertate prin numărul unic de urgenţă 112.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite