Românii, preocupaţi de  alimentele şi băuturile pe care le consumă. Care este atitudinea faţă de  siguranţa alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii consideră că alimentele influenţează în mod direct starea de sănătate a copiilor FOTO Adevărul
Românii consideră că alimentele influenţează în mod direct starea de sănătate a copiilor FOTO Adevărul

Opt din zece consumatori consideră că este foarte important să ştie ce ingrediente se regăsesc în alimentele şi în băturile pe care le consumă. Tot opt din zece români sunt preocupaţi ca alimentele consumate să aibă un conţinut scăzut de aditivi. În plus, atitudinea vizavi de pasteurizarea alimentelor este una pozitivă, arată un studiu recent.

Concret, studiul „Percepţia şi atitudinile consumatorilor români faţă de siguranţa alimentară, alimentele şi băuturile lichide”, derulat de Exact Cercetare şi Consultanţă în perioada octombrie-noiembrie 2014 arată că 88% din români consideră că starea de sănătate este direct influenţată de alimentaţie. Astfel, 71% dintre femei pun preţ pe alimentele consumate, în timp ce doar 57% din bărbaţi acordă la fel de multă importanţă alimentaţiei.

Starea de sănătate, influenţată de alimente

Spre exemplu, nouă din zece respondenţi consideră că starea de sănătate a copilului şi, respectiv, a familiei, este influenţată tot de o alimentaţie echilibrată. În ceea ce priveşte sintagma „siguranţă alimentară”, ea este asociată cel mai des cu alimentele sănătoase, nealterate, dar şi cu alimentele fără aditivi alimentari.

Persoanele din segmentul de vârstă 45 - 60 de ani sunt mai preocupate decât tinerii să cumpere produse mai puţin procesate. În continuare, cea mai mare îngrijorare a românilor privind siguranţa alimentară este reprezentată de îmbolnăvirea cauzată de hrana consumată zilnic.

Pasteurizarea, importantă în asigurarea siguranţei alimentare

„Şapte din 10 consumatori consideră în mare şi foarte mare măsură că este foarte important să cunoască în ce condiţii au fost procesate, ambalate şi depozitate alimentele”, a declarat Cristina Dumitru, reprezentanta Tetra Pak, adăugând că românii au o percepţie pozitivă faţă de pasteurizarea şi ambalarea produselor alimentare lichide.

„66% dintre cei intervievaţi consideră în mare şi foarte mare măsură că aceasta distruge microorganismele dăunătoare, iar 57% sunt de părere că pasteurizarea garantează protecţia şi siguranţa alimentelor”, a completat Dumitru.

alimente

Pe aceeaşi temă:

STUDIU Românii mănâncă tot mai sănătos, dar nu renunţă la dulciuri

Românii au început să acorde alimentaţiei o importanţă din ce în ce mai mare, tot mai multe persoane având grijă ca alimentele pe care le cumpără şi consumă să fie cât mai naturale şi cu puţine calorii. Cu toate acestea, dulciurile, inclusiv ciocolata, continuă să fie în topul preferinţelor conaţionalilor, potrivit unui studiu realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite