Reîncepe vaccinarea nou născuţilor-împotriva hepatitei B. Dozele au fost trimise deja în teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nou născuţii vor beneficia de vaccin împotriva hepatitei B FOTO Adevărul
Nou născuţii vor beneficia de vaccin împotriva hepatitei B FOTO Adevărul

Nou-născuţii vor fi vaccinaţi împotriva hepatitei B, după ce Ministerul Sănătăţii a recepţionat primele 50.000 de doze de vaccin antihepatic B. Până la finele acestui an, alte 150.000 de doze urmează să ajungă în teritoriu, la spitale şi la medicii de familie.

„Direcţiile de sănătate publică au fost înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul Companiei Unifarm SA pentru ridicarea dozelor de vaccin şi repartizarea acestora. Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

În ciuda nemulţumirilor transmise de părinţi şi de directorii de spitale, ministerul anunţă că a demarat procedurile de achiziţie centralizată a vaccinului încă de la începutul acestui an.

„Dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a produsului. În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri şi care nu au disponibile în acest moment cantităţile necesare la nivel global”, se mai arată în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite