Nicolăescu: „Vom introduce audit la toate spitalele publice!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolăescu vrea audit în toate spitalele publice FOTO Adevărul
Nicolăescu vrea audit în toate spitalele publice FOTO Adevărul

Ministrul Sănătăţii a declarat joi că va introduce audit la toate spitalele publice din România. În primă fază, spune Nicolăescu, va fi făcut un audit public intern în spitalele pe care Ministerul Sănătăţii le are în subordine. La rândul lor, autorităţile locale vor fi nevoite să facă propriul audit în spitalele care se află în subordinea lor.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre valoarea tarifelor pe caz ponderat (TCP), arătând că sunt spitale de categoria I, cu cele mai multe servicii medicale, care au tarif mai mic sau egal decât spitale de categoria III sau IV.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că la aceste spitale, care au o gamă de servicii complexe, trebuie crescut tariful pe caz ponderat.

"Avem spitale de linia întâi pentru care creştem tariful la 1.800 de lei, iar acest tarif va putea fi majorat cu indicele de complexitate al cazurilor", a precizat Nicolăescu.

Totodată, ministrul a spus că pentru spitalele strategice este un program complementar, aplicabil din 1 aprilie, prin care secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă vor primi o serie de bonusuri, finanţări suplimentare, pentru că, susţine Nicolăescu, cele mai mari cheltuieli se fac în aceste secţii.

"Pentru un bolnav cheltuieşti şi zeci de mii de euro. Sperăm că prin această finanţare suplimentară vom putea aduce aceste spitale la o finanţare mulţumitoare", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu a adăugat că pentru spitalele de linia a doua, tariful creşte de la 1.400 la 1.600 de lei, spitalele de linia a treia rămân la 1.400 de lei, iar cele de linia patru pierd, ajungând la 1.380 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite