Ministrul Sănătăţii, despre transfuziile greşite de la Spitalul Filantropia din Craiova: „Azi voi primi un raport final”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a explicat că a trimis o echipă de inspectori ministeriali la Spitalul Filantropia din Craiova, în cazul celor doi pacienţi care ar fi decedat în condiţii suspecte în urma unor transfuzii.

„Chiar sâmbătă a fost trimisă acolo o echipă de la Inspecţia în Sănătate Publică. Competenţa pe control în transfuzii este la Inspecţie. Ei au realizat un raport preliminar sâmbătă-duminică şi astăzi va fi un raport final”, a declarat Florian Bodog, citat de Agerpres. 

Potrivit ministrului, va apărea un ordin prin care va face referire la dotarea centrelor regionale de transfuzii cu aparatură de ultimă generaţie.

„E vorba despre un ordin de ministru cu privire la regionalizare, cu privire la restructurarea sistemului naţional de transfuzii. Asta se referă la faptul că noi dorim să dotăm centrele regionale cu aparatură de ultimă generaţie, deci să schimbăm sistemul de testare a sângelui pentru mai multă siguranţă. Este pregătit un ordin prin care facem centre regionale”, a spus reprezentantul MS.

Două decese s-au petrecut la Spitalul Filantropia din Craiova în urma unor transfuzii de sânge.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite