UPDATE Medicul italian fals, prins la frontieră când încerca să fugă din ţară. Maşina de Poliţie care îl aduce pe Politi va ajunge în Bucureşti în jurul orei 18.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO FACEBOOK
FOTO FACEBOOK

Matteo Politi, medicul italian fals, a fost prins la frontieră. Parcagiul încerca să iasă din ţară cu un tren, pe la Vama Curtici. El va fi dus la Secţia 4 Poliţie din Capitală pentru a fi audiat.

UPDATE Chirurgul va ajunge în Bucureşti pentru a fi audiat de poliţiştii de la secţia 4 în jurul orei 18.00, maşina cu care e adus fiind în Piteşti la această oră, au declarat surse din Poliţie pentru „Adevărul”. 

UPDATE Cetăţeanul italian va fi audiat la sediul Secţiei 4 Poliţie, la momentul în care va ajunge în Bucureşti, anunţă oficialii Poliţiei Capitalei.

Cetăţeanul italian a fost prins de poliţiştii de frontieră, bărbatul a fost depistat la câteva minute după ora 06.00, în trenul care a plecat marţi seară din Bucureşti cu destinaţia Budapesta. În baza de date a poliţiştilor apărea un mandat de aducere, pentru înşelăciune, pe numele său. Falsul medic s-a legitimat cu paşaportul italian.

„În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune", a anunţat Poliţia de Frontieră.

Bărbatul ar trebui să fie adus în Capitală în cursul zilei de miercuri, pentru a fi audiat de poliţişti. 


FOTO Cum arată diploma italianului cu opt clase care opera în România


Pintea:  „A obţinut codul de parafă din milă”

Miercuri dimineaţă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că escrocul italian cu opt clase, care a ajuns să opereze în România, a obţinut codul de parafă pentru că funcţionarei de la Direcţia de Sănătate Publică i s-a făcut milă de el.

„Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – aşa a răspuns!”

Declaraţia a fost făcută de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în Deşteptarea, la Europa FM. „Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – aşa a răspuns! N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Cu siguranţă este vorba şi de corupţie aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ”, a declarat ministrul Sănătăţii, într-o intervenţie la Europa FM. 

Potrivit Sorinei Pintea, eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obţine drept de liberă practică în România. 

Oficialul a mai menţionat că instituţiile statului trebuie să îşi asume răspunderea pentru ce s-a întâmplat. 

„Îmi asum ceea ce spun. Pentru că un funcţionar a eliberat un document care, teoretic, trebuia să fie ultimul dintr-un lanţ. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost. Am început cu instituţiile statului – o direcţie de sănătate … un funcţionar care a greşit, apoi instituţiile private care au privit superficial – şi privesc în continuare superficial unele asptecte … şi aici nu mă refer la toate instituţiile private, că sunt şi oameni serioşi pe lumea asta”, a conchis ministrul. 

Clinica Prestige: „Au existat discuţii, dar nu a existat o colaborare cu el”

Tot miercuri, clinica privată Prestige din Capitală a admis că au avut loc mai multe discuţii cu Matthew Mode, însă nu a existat o colaborare cu el. Într-un comunicat de presă, CEO-ul clinicii afirmă că va colabora cu autorităţile în ancheta din acest caz.

Reprezentanţii clinicii afirmă că Politi, care profesa sub denumirea de Matthew Mode, a prezentat documente eliberate de autorităţile româneşti, atunci când au fost purtate discuţii, şi a făcut precizări legate de procedura de angajare din România.

„Având în vedere că brandul clinicii Prestige apare menţionat în mai multe apariţii în presă, menţionăm faptul că au existat mai multe discuţii cu dl Matthew Mode, care însă s-au finalizat cu neinceperea unei colaborări cu dumnealui.

În altă ordine de idei, dl Matthew Mode a prezentat o sumedenie de documente eliberate de autorităţile româneşti, printre care acel aviz dat de DSP ( la care presupun că nu putea să se prezinte fără diplomă echivalată de Ministerul Educaţiei), parafă, asigurare malpraxis”, se arată într-un comunicat al clinicii. 

Timp de un an, un italian cu opt clase condamnat la închisoare cu suspendare în Italia după mai mulţi ani în care a minţit că este medic profitând că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog, a reuşit să opereze în mai multe clinici din Bucureşti, inclusiv la Spitalul Monza. După ce a fost condamnat, bărbatul a fugit din Italia, venind în România, sub o altă identitate, şi a primit aviz de la Ministerul Sănătăţii pentru a profesa ca chirurg plastician, scrie Libertatea.

Citeşte şi:

Cum a fost posibil ca un parcagiu italian să ajungă chirurg celebru în România şi cum de nu şi-a omorât pacienţii

Adriana Bahmuţeanu, despre medicul fals: „Avea o metodă foarte ciudată de anestezie, spunea că nu anesteziază decât local în cazul unui implant mamar“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite