Maternitatea Giuleşti ar putea fi relocată. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maternitatea Giuleşti ar putea fi relocată, potrivit unui proiect al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Asta după ce 23 de bebeluşi care s-au născut în unitatea sanitară au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu stafilococ auriu. Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Concret, ASSMB, autoritate în subordinea căreia se află Maternitatea Giuleşti, ia în calcul identificarea şi achiziţia unor imobile cu scopul relocării unităţii medicale. De asemenea, se doreşte şi relocarea Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială şi parţial a Spitalului Clinic "Dr. I Cantacuzino" - Secţiile Obstetrică-Ginecologie I, II şi Neonatologie.

Potrivit Agerpres, necesitatea relocării este determinată de mai mulţi factori: funcţionalitatea spaţiilor cu destinaţie medicală şi non-medicală; siguranţa structurală şi de integritate constructivă a imobilelor; îndeplinirea cerinţelor din normele Direcţiei de Sănătate Publică privitor la suprafeţele alocate per pacient şi a circuitelor medicale; încadrarea imobilelor ce găzduiesc spitalele la momentul actual în categorii de clasă seismică ce nu permit continuarea activităţii sau limitează desfăşurarea activităţii, condiţionat de intrarea imediată în lucrări de consolidare.

Ce suprafeţe sunt necesare pentru relocare 

Pentru Maternitatea Giuleşti e nevoie de un imobil în suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, pentru Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială este nevoie de 4.500 de metri pătraţi iar pentru Spitalul Clinic „Dr. I Cantacuzino” - 5.000 de metri pătraţi.

„Chiar din acest weekend am luat legătura cu colegii mei de la Compania Imobiliară, care va încerca să identifice un spaţiu adecvat pentru relocarea de urgenţă a Maternităţii Giuleşti într-un spaţiu nou, modern. Medicii sunt extraordinar de buni - şi medicii, şi asistentele, şi tot personalul medical - de aceea sunt şi căutaţi atât de mult, din întreaga ţară şi din Bucureşti”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu existenţa unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu” („Maternitatea Giuleşti”), care ar fi dus la infectarea a 23 de nou-născuţi. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Un număr de 9 asistente şi 2 medici de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" au fost depistaţi cu stafilococ auriu, după data de 6 noiembrie, dar aceştia sunt purtători sănătoşi, afirma pe 30 noiembrie purtătorul de cuvânt al instituţiei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite