Eugen Nicolăescu: secţiile din spitalele de stat vor fi evaluate. Numărul de paturi s-ar putea modifica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţiile din spitalele româneşti vor fi evaluate FOTO Adevărul
Secţiile din spitalele româneşti vor fi evaluate FOTO Adevărul

Toate secţiile spitalelor din România vor fi verificate, iar la final numărul de paturi din fiecare spital va fi reorganizat numeric. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

„Vom face o analiză şi o evaluare serioasă a anumitor paturi pe anumite specialităţi ale spitalelor. O vom realiza în circa două luni. Avem deja evaluări la unele specialităţi cu paturi mai multe decât necesarul. Când vom termina evaluarea vom regla numărul de paturi între secţii, iar la anumite specialităţi se va micşora sau mări numărul de paturi”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Acesta a mai explicat că va modifica şi legea care reglementează funcţionarea centrelor de permanenţă, pe motiv că vrea să pună mai mult accent pe medicina pre-spitalicească.

„Intenţionăm să dezvoltăm mai mult medicina pre-spitalicească, centrele de permanenţă, gărzile care se pot acorda la domiciliu, serviciile din ambulatoriu. Vrem să schimbăm filosofia şi mentalitatea unor medici care cred că trebuie să lucreze doar în spitale. Pot lucra şi în secţii, dar şi în ambulatoriu, pot face triaj şi să se intre în spital cu pacienţii care au nevoie cu adevărat”, a mai spus ministrul.

„Intenţionăm să umblăm la actele normative prin care să fie funcţionale centrele de permanenţă, să funcţioneze şi de vineri seara până luni dimineaţa. Vom umbla pe cadrul normativ, să plătim mai bine aceste servicii, iar medicii să fie motivaţi şi cetăţeanul să fie servit la domiciliu”, a completat demnitarul.

Pe aceeaşi temă:

Nicolăescu, despre şpaga din Sănătate: „Nu sunt utopic. Vreţi să rezolvăm azi ce nu se rezolvă de 70 de ani în România!”

Ministrul Sănătăţii a declarat astăzi că şpaga din sistemul sanitar românesc nu poate fi eradicată. „Eu nu sunt utopic. Vreţi să rezolvăm azi ce nu se rezolvă de 70 de ani în România”, a spus Eugen Nicolăescu.

Adevărul despre România: doi români din trei dau şpagă la doctor

Românii sunt nemulţumiţi de sistemul românesc de sănătate, însă apreciază medicii români. Aşa arată barometrul din această lună, realizat de INSCOP, la comanda ziarului „Adevărul“.

Pachetul de servicii medicale de bază, „piatra de încercare a sistemului sanitar”

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine că pachetul de servicii medicale de bază reprezintă „piatra de încercare a sistemului sanitar”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite