Dunărea va fi sub cod galben de inundaţii până la jumătatea săptămânii viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au anunţat că Dunărea se află sub cod galben de inundaţii pe câteva sectoare din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman până pe 26 iunie. În plus, cota de atenţie se va menţine depăşită la Isaccea în judeţul Tulcea până la aceeaşi dată.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), codul galben va fi valabil de joi dimineaţă de la ora 6:00, pe sectoarele Gruia - Calafat (judeţele Mehedinţi şi Dolj) şi Calafat – Zimnicea (judeţele Dolj, Olt şi Teleorman). 

Hidrologii au precizat că pe sectorul aval Gruia, Dunărea a fost îndiguită. Cota de atenţie pe fluviu se va menţine depăşită şi pe sectorul aval Isaccea în judeţul Tulcea.

Specialiştii spun însă că nu sunt motive de îngrijorare, deoarece Dunărea este îndiguită pe sectorul aval Gruia, iar nivelul maxim care va fi atins la intrarea în ţară este mai mic decât cel atins în luna aprilie.
 
 Atenţionarea este valabilă până pe 26 iunie, la ora 18:00.

Avertizarea hidrologică tip cod galben presupune risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei care nu conduc la pagube semnificative, dar care necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere sau expuse la inundaţie.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite