Cum va fi vremea săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea va fi frumoasă la început de săptămână   FOTO: Adevărul
Vremea va fi frumoasă la început de săptămână   FOTO: Adevărul

În primele zile ale săptămânii 12-18 mai, vremea va fi frumoasă, însă temperaturile vor scădea miercuri şi joi, când vor cădea din nou averse în ţară, potrivit reprezentanţilor Administraţiei naţionale de meteorologie (ANM).

Luni, vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi destul de ridicate. În Maramureş şi Transilvania vor fi maxime de 14 grade Celsius în timpul zilei, în timp ce în Muntenia vor fi 27 de grade, iar la Bucureşti vor fi 25-26 de grade.

De asemenea, în zonele de deal şi de munte ar putea ploua. În noaptea de luni spre marţi, instabilitatea vremii va fi mai accentuată, la deal, la munte şi în nordul ţării va ploua (15-20 ml/metru pătrat) şi vor fi condiţii de grindină.

Marţi va fi instabilitate atmosferică în toată ţara, iar regiunile din S-V şi cele de deal şi munte vor fi mai puternic afectate. Seara şi noaptea instabilitatea va fi în toată ţara. În timpul zilei, valorile termice rămân destul de ridicate: în lunca Dunării vor fi 17-24 de grade Celsius, iar în Bucureşti vremea va fi destul de frumoasă cu temperaturi de 22-23 de grade. Seara ar putea fi averse, vânt şi descărcări electrice, cu temperaturi de 11-12 grade.

Miercuri va fi vreme instabilă în toată ţara: averse, descărcări electrice şi grindină (în special în V, N-V şi centrul ţării), spun reprezentanţii ANM. Temperaturile vor fi între 14-24 de grade Celsius, cu 20 de grade în Bucureşti, iar joi vor fi 17 grade în Capitală.

Vremea se ameliorează la sfârşitul săptămânii, ploile vor fi slabe cantitativ şi pe arii din ce în ce mai restrânse.  Temperaturile revin la 25-26 de grade la sfârşitul săptămânii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite